JEKA JO9-4G
Unitas'30 JO9-3
02-11-2019
2-8

Het was een natte herfstochtend en op het programma van Unitas’30 jo9-3 stond het uitduel tegen Jeka jo9-4. Gelukkig is het Halloween feest ook achter de rug en hebben we alleen nog maar angst om de eerste puntenverlies te lijden in de competitie. Met een zware regenbui kwamen de spelers aan op het sportpark in Bavel. Aanvoerder Devran coachte zijn medespelers bij de warming-up aan om de ballen strak in te spelen gezien de zware grasmat. De tegenstanders hadden duidelijk iets meer pindakaas op en dat betekend dat er met fysiek gestreden moest worden.
De wedstrijd begon stroef net zoals de bal die met pijn en moeite wilde rollen op het veld. Een mooie assist van Coert leverde een doelpunt op voor Devran.0-1. Niet veel later maakte de snelle spits Binck de 0-2. Achterin werd er niet veel weggegeven. Levi zette zijn verdediging ver naar voren zodat de goalie ook kon meevoetballen en bij een lange bal kon ingrijpen. Siem zorgde voor dreiging aan de rechterkant door steeds de achterlijn te halen. Het veld was lastiger dan de tegenstanders. Een mooie voorzet van Siem vanuit de achterlijn werd koelbloedig afgemaakt door Binck.0-3. Bram en Tobias voorkwamen de tegentreffers. Tobias zat overal tussen en heeft inmiddels zijn vaste positie op het middenveld. Een echte box-to-box speler net zoals Robbie Earl.
De tweede helft begon de tegenstander iets feller en was het oppassen dat het niet in het modder spelen was met een tijger of een olifant (positienamen van de tegenstanders). Niek die gelukkig weer hersteld is moest toch even oppassen. Hij oogde niet helemaal fit maar toonde super veel inzet en kreeg zijn kansen voorin. De paraplu’s van de sponsor ASC Bergen op Zoom konden gelukkig weer ingeklapt worden in de tweede helft. Coert zorgde steeds meer voor dreiging en maakte een hattrick in de tweede helft. Trainer Ahmet wees Bram aan bij een vrije trap. Bram krulde de bal in de korte hoek en pikte zo zijn doelpunt weer mee. Onoplettendheid achterin zorgde nog voor twee tegentreffers. Tegentreffer incasseren in de tweede helft was ongekend bij Jo9-3. Devran en Tobias stroopten de mouwen op en lieten zien dat je gerust vies mag worden op dit veld. Op aangeven van Niek maakte ook de Johnny Rep van het team, Binck zijn hattrick en bepaalde de score 2-8.
Op de vraag van een plaatselijk verslaggever over waar ze trots op mogen zijn antwoordde ‘het kanon’ Coert: ‘’We hebben getraind om het veld breed te houden en in de diepte te spelen. Mijn assist op Devran vind ik belangrijker dan mijn doelpunten’’