Sc Unitas’30 Zo 7 met hangen en wurgen langs Cluzona Zo 6

www.unitas30.nl
Cluzona 4
Unitas'30 7
03-12-2023
2 - 3

Voor het eerst sinds weken heeft Sc Unitas’30 Zo 7 vorige week weer de volle buit weten te pakken en heeft het de zoete smaak van de overwinning geproefd. Vandaag staat het treffen met hekkensluiter Cluzona Zo 6 op het programma, nog een overwinning op deze tegenstander zal dienen als een extra kers op de (ijs)taart. En ijzig was het zeker vandaag. Zoals we vroeger in de F-jes en E’tjes gewoon een keihard bevroren veld op werden gestuurd, zo waren de omstandigheden vandaag ook. Vooraf werd er nog een stemronde gehouden om de wedstrijd überhaupt te spelen. De meesten waren vóór doorgang, enkel de keepers van beide elftallen, die er niet naar vooruit keken om op een veld als beton te moeten duiken, en enkele mooi-weer-voetballers waren tegen. Een half uur later dan gepland vond de aftrap plaats.
Dat Cluzona Zo 6 de laatste plaats op de ranglijst bezet was vandaag in de prestaties in ieder geval niet te zien. Meteen in de eerste fase van de wedstrijd kwam Cluzona een aantal keer gevaarlijk dicht in de buurt van het doel van keeper Wouter. Maar pogingen van de aanvallers van Cluzona troffen nog geen doel. Unitas had duidelijk moeite met het gladde harde veld en de druk van Cluzona en leed enorm veel balverlies. Cluzona domineerde deze eerste fase in balbezit en aantal kansen. Wist Unitas’30 Zo 7 dan helemaal niks te creëren? Jazeker wel, met name over de flanken door Sven en J.P. werd er zo nu en dan gevaar gesticht. 2Pac was dichtbij de openingstreffer op aangeven van J.P., maar de controle miste en deze kans ging jammerlijk verloren. Aan de andere kant wist Wouter met kunst en vliegwerk een 1-0 achterstand te voorkomen met het scheenbeen. Geheel tegen de verhoudingen in viel de eerste treffer voor Unitas. Vanaf een meter of 40 schoot Mart de bal hoog richting doel en wist daarmee de ver uitgekomen keeper van Cluzona te laten vissen, 0-1!
Deze treffer inspireerde Unitas om meer de aanval op te zoeken, op aangeven van J.P. schoot 2Pac de 0-2 binnen maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Op slag van rust kreeg J.P. nog een goede kans om de score uit te breiden op aangeven van 2Pac. J.P.’s poging werd gekeerd, maar Sven wist in de rebound gebruik te maken van de enorme ruimte die de ver uitgekomen Wouwse keeper had achtergelaten en schoot raak, 0-2!

Na rust kwam het spel van Unitas wat beter uit de verf dan in de eerste helft, maar ontelbare keren balverlies waren nog steeds aan de orde. Cluzona had het team ook gewoon goed staan en wist de meeste uitbraakpogingen van Unitas koelbloedig te onderscheppen. Zogezegd lukte er dus weinig voor Unitas. Zo nu en dan werd doorgang naar voren toch gevonden. De ver mee opgekomen Jeffrey werd door Redouane met een steekpass door het midden vooruit gestuurd en schoot ijskoud raak, 0-3!
En dan nu een typische 6e klasse zondag moment; terwijl Unitas’30 Zo 7 nog volop feest aan het vieren was over de 0-3, was de aftrap door Cluzona reeds genomen en werd er direct vanaf de middellijn hoog over Wouter geschoten, die zich nog High-Fivend en Boksen gevend tussen zijn ploeggenoten bevond, 1-3.
Het schroom van deze tegentreffer werd door Unitas’30 Zo 7 al snel afgeschud en meteen na eigen aftrap werd de aanval volop gezocht. Een goede aanval van Sven eindigde helaas hoog over het doel. Van één middenvelder bij Cluzona wisten we al dat hij een goed schot bezit, maar ondanks dat werd hij na een goed opgezette aanval van Cluzona in staat gesteld het doel van Wouter onder vuur te nemen vanaf randje 16. Ondanks dat Wouter er nog aan zat, wist hij niet te voorkomen dat de 2-3 viel.
De laatste fase van de wedstrijd was dan wel weer voor Unitas. Max werd tot tweemaal toe met steekpasses eropuit gestuurd om de score nog tot een wat overtuigender niveau te tillen, maar hij werd achterhaald door de vlugge laatste man van Cluzona. Na het laatste fluitsignaal was de overwinning voor Unitas’30 Zo 7 een feit.
Met hangen en wurgen worden vandaag dus de 3 punten binnen gesleept. Daarmee doet Unitas’30 Zo 7 wat het moet doen tegen de zwakkere teams. Maar goed, wedstrijden winnen met niet al te best spel is zeker ook belangrijk. Een mooier feit is dat dankzij deze overwinning Unitas’30 Zo 7 opgeklommen is van de 10e plaats naar de 4e plaats op de ranglijst. Dit geeft ook maar eens weer dat de meeste teams in deze competitie goed aan elkaar gewaagd zijn. Volgende week wacht er weer een tegenstander van formaat, subtopper Sprundel Zo 5. een team waar Unitas’30 Zo 7 vorig seizoen tweemaal zijn meerdere in moest erkennen, maar de laatste tijd zeer wisselvallig presteerd. Weten we ook hier punten te pakken? We zien het volgende week..

Mannen, proficiat met de overwinning!

 

Verslagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven