Unitas'30 7
Victoria'03 4
17-03-2024
1 - 2

Met twee overwinningen op de top 3 teams van dit seizoen op zak, trad Sc Unitas’30 Zo 7 vandaag aan thuis tegen Victoria’03 Zo 4. Sc Unitas’30 Zo 7 wist op fraaie wijze te winnen van BSC Zo 3, en bleek ook een ware nachtmerrie voor het van kampioenschap dromende Markiezaten Zo 7. Markiezaten is zelfs tijdelijk van de koppositie geduikeld en gaat wellicht een spannend slot van het seizoen tegemoet. Victoria’03 Zo 4 verkeerd de laatste tijd eveneens in de ‘winning mood’. Victoria’03 Z0 4 hijgt zo langzamerhand bij Sc Unitas’30 Zo 7 in de nek om plaats 6 op de ranglijst. Bij winst slaat Unitas een gat van 5 punten met Victoria. Samenvattend heeft deze wedstrijd dus alle ingrediënten voor een spannend potje voetbal.

En een spannend potje was het vanaf begin af aan. Al vroeg in de wedstrijd moest Sc Unitas’30 al een tegendoelpunt incasseren, nadat uit een rebound uit een corner raak werd gekopt, 0-1. Sc Unitas’30 rechtte de rug echter al snel. Een uitstekende dieptepass van Mart over de verdediging van Victoria werd opgepikt door Daan B., die de bal in de verre hoek schoof, 1-1!
Uit een aanval van Victoria werd met een schot uit de tweede lijn de lat geraakt en stuitte de bal terug uit het doel. De spelers van Victoria beweerde bij hoog en laag dat deze bal over de lijn was en dus doelpunt (terecht, zouden wij ook zeker doen), maar bij ontbreken van doellijntechnologie en het feit dat dit moment zo goed als onmogelijk te beoordelen was voor scheids- en grensrechter, ging dit doelpunt niet door. Met een gelijke stand brak de rust aan. Deze stand gaf een goed beeld van de sterkteverhoudingen van beide teams, die zich goed in evenwicht houden met kansen over en weer.

In de tweede helft was het nadrukkelijk Unitas die sterker uit de rust kwam. Al vroeg in de tweede helft had Max een enorme kans om de voorsprong te pakken, maar kon de trekker niet overhalen. Dat de corners van Mart en Bas E. een echt wapen blijken te zijn, bewees zich ook nu weer. Rob kreeg een goede kans om een corner binnen te koppen, maar een verdediger van Victoria stond precies goed gepositioneerd om deze poging onschadelijk te maken. Ook J.P. wist steeds vaker over de flanken door te dringen, maar een zeer scherpe voorzet van hem kon net niet tot doelpunt worden gepromoveerd door de goed mee opgekomen Stefan.
Uit een slimme snel genomen vrije trap probeerde Victoria de winst naar zich toe te trekken, maar Wouter was goed wakker en wist de bal knap te redden. Lang leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien, maar uiteindelijk was het toch Victoria die aan het langste eind trok. Ondanks dat de verdediging bij Unitas uitstekend stand had weten te houden, was er één Victoriaanse aanvaller als een duveltje uit een doosje over links vrij komen te staan en wist met een schuiver in de verre hoek het net te vinden, 1-2.

Zo eindigt deze echte kraker in een kleine nederlaag die toch wel redelijk zuur zal aanvoelen bij Sc Unitas’30 Zo 7. In de strijd om de top 5 posities morst het punten op eigen veld. Volgende week wacht het altijd lastige Beek Vooruit Zo 7, die nog een kans hebben om het kampioenschap te pakken dit seizoen. Weet Sc Unitas’30 ook deze sterke tegenstander opzij te zetten? We zien het volgende week.

Mannen, jammer van het verlies, maar kopjes op! jullie hebben goed gevoetbald, er zijn de komende wedstrijden nog genoeg punten te pakken!