Unitas’30 JO19-3 wint weer de derby tegen DSE 19-2

DSE JO19-2
Unitas'30 JO19-3
04-03-2023
1 - 5

Zaterdag 4 Maart speelde Unitas JO19-3 tegen DSE JO19-2 -2. In de najaarscompetitie hadden we ook al tegen elkaar gespeeld en toen hadden we verdiend gewonnen. Nu moesten we weer tegen elkaar aantreden voor de Voorjaarscompetitie. Omdat iedere wedstrijd zijn eigen momenten heeft werd iedereen op het hard gedrukt dat de resultaten uit het verleden echt geen garantie zijn voor de toekomst. Vanaf de eerste minuut moesten we er voor zorgen dat DSE niet in hun spel zou kunnen komen

Zo gezegd zo gedaan. De wedstrijd ging om 13:00 van start. Voor de verandering weer eens op een echt gras veld. Vanaf de 1e minuut werd er goed druk gezet, door Unitas’30 JO19-3, maar de balverwerking was wel slordig, waardoor er vaak onnodig balverlies werd geleden. In de 15e minuut kregen we een verdiende penalty. Maar deze werd helaas via de lat overgeschoten. Nog geen minuut later was het wel raak en stond de verdiende 0-1 op het virtuele scorebord.

De rest van de eerste helft was het spelbeeld hetzelfde en werd er verder niet gescoord, al werd het slordige balverlies geleidelijk aan steeds minder.

DSE 19-2 kwam na de rust goed uit de start blokken en wist een paar kansjes te creëren, die er gelukkig voor ons niet in gingen. Een ongelukkige handsbal bij het uitverdedigen zorgde ervoor dat we een penalty tegen kregen. Deze werd er fraai ingeschoten. 1-1.
Lang kon DSE daar niet van genieten, want nog geen minuut later, maakten we uit een counter de 1-2. Waardoor de rust in het spel bleef. De druk op DSE werd doorgezet en niet veel later scoorden we de 1-3 en een laag ingeschoten vrije trap resulteerde in de 1-4.

De fraaiste goal van de dag was de laatste, een afstandsschot van zo'n 20 meter, ging met een mooie boog de linker kruising in: eindstand 1-5.

Wederom hebben we dus verdiend gewonnen van DSE, en er moet gezegd worden dat het samenspel in de tweede helft, op de 1e 5 minuten na ook echt mooi was om naar te kijken.
Al met al een goede wedstrijd dus, die vertrouwen geeft voor de volgende wedstrijd: thuis tegen Wernhout JO19-1, die op dit moment koploper in de competitie is. Komt dat zien!