Unitas’30 JO19-3 komt in afsluitingswedstrijd najaars-competitie niet verder dan gelijkspel

Unitas'30 JO19-3
Madese Boys JO19-2
14-01-2023
2 - 2

In verband met een WK wedstrijd van het Nederlands elftal op een zaterdag in december, werd de competitie wedstrijd van Unitas’30 JO19-2 tegen Madese boys JO19-2 uitgesteld naar Zaterdag 14 Januari. Aangezien het weekend daarop de bekerwedstrijd tegen Beek Vooruit JO19-3 staat gepland, was dit een mooie gelegenheid om na de winterstop in het wedstrijd ritme te komen.

Madese Boys JO19-2 staat 3e in de competitie en Unitas JO19-3 staat 2e, dus het beloofde op papier een mooie gelijkwaardige wedstrijd te worden.
Het weer was niet bes, maar Unitas’30 JO19-3 begon wel sterk aan de wedstrijd. De eerste 20 minuten waren we heer en meester op het veld, maar het lukte niet dit om te zetten in doelpunten. Uiteindelijk maakten we in de 1e helft dan toch de verdiende 1-0 door een slippertje van de keeper van Madese Boys . Maar langzaam maar zeker begon Madese Boys wel meer aan te dringen. Dus in de rust werd verteld dat de wedstrijd zeker nog niet gespeeld was, ook omdat Madese Boys in die helft de wind mee zouden krijgen.

In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op, maar Unitas’30 kon ondanks het goede spel, maar niet gevaarlijk voor de goal van Madese Boys komen. Madese Boys, lukte dit wel. In totaal kwamen ze 3 keer gevaarlijk voor onze goal, waarvan er 2 in gingen en het ineens 1-2 stond. Maar Unitas’30 JO19-3 liet het hierbij niet zitten en zette alles op alles om de gelijkmaker te scoren. Dit lukte uiteindelijk wel, maar wederom met een gelukje, omdat de keeper die behoorlijk wat goede reddingen had gemaakt, voor de tweede keer de bal door liet slippen.
Al met is de 2-2 uitslag gezien de wedstrijd een prima uitslag als afsluiter van de najaars-competitie. Madese Boys JO19-2 komen we in de voorjaars competitie weer tegen, en dat belooft dan ook weer een mooie wedstrijd te worden. Hopelijk wel met wat beter weer.