Unitas'30 7
Oranje-Blauw'14 2
22-10-2023
0 - 3

Vorige week moest tegen Markiezaten Zo 7 de eerste nederlaag worden geslikt door Sc Unitas’30 Zo 7. het team kwam ook niet helemaal ongeschonden uit de strijd, met blessures werd er vandaag afgehaakt door Wouter, Michel en Jeffrey. Verder waren Bob, Daan A. en B. beiden ook afwezig. Omdat het vandaag een inhaalronde betreft, kon er wel een beroep worden gedaan op onze vrienden van Sc Unitas’30 Zo 10, keeper Aaron Rombouts en verdediger Lars van Elteren. Ook oudgediende Giovanni kwam ons helpen vandaag. De tegenstander van vandaag, Oranje-Blauw’14 Zo 2, lijkt ook weer een ploeg van formaat te zijn. Alle eerder gespeelde wedstrijden werden gewonnen. Het belooft vandaag dus weer een zware wedstrijd te worden.
Meteen vanaf de aftrap zette Unitas Oranje-Blauw’14 onder druk. Dit leidde in de eerste minuut al tot een grote kans voor Mart, maar hij strandde op de Heijningse keeper. De druk van Unitas bleef aanhouden en een eerste treffer leek daarom niet ver weg. Redouane kon nog tot tweemaal toe uithalen, maar trof geen doel. Ook een schot van Max uit de tweede lijn werd gekraakt. Oranje-Blauw’14 Zo 2 kwam zo nu en dan toch onder de druk uit, en kon zelf ook gevaarlijk worden voor het doel van Unitas. Maar invalkeeper Aaron hield knap zijn doel schoon. Een cruciale redding had Aaron nog op een schot van dichtbij die door zijn benen leek te glippen, maar met een katachtige reflex wist hij dit te voorkomen. Aan de andere kant was Bas E. nog tot viermaal toe dicht bij de openingstreffer, maar zijn pogingen werden stuk voor stuk geblokkeerd. Unitas en Oranje-Blauw hielden elkaar zo in evenwicht, duels werden vooral op het middenveld uitgevochten met zo nu en dan kansen over en weer. Wel waren er veel overtredingen, scheidsrechter Maarten had zijn handen er vol aan. Met de 0-0 nog op het bord, werden de kleedkamers opgezocht voor de rust.

De tweede helft had een volledig ander karakter. Er werd aan beide kanten met meer venijn gespeeld, het aantal overtredingen bleef hoog. Langzaamaan begon Unitas zijn grip op de wedstrijd te verliezen. Unitas verloor de bal op de helft van Oranje-Blauw, een perfect afgemeten lange bal naar voren die hierop volgde werd door een aanvaller van Oranje-Blauw pof op de slof achter Aaron de netten in getikt, 0-1. Grote frustratie heerste er in het team bij Unitas, nadat Gio tweemaal voor buitenspel werd afgevlagd en er zo twee grote kansen ongeldig werden verklaard. Max kreeg de gele kaart gepresenteerd nadat hij de bal wegroste na een overtreding. Het spel werd slordiger bij Sc Unitas’30 Zo 7, na een aanval van Oranje-Blauw kreeg Unitas de bal niet weg achterin, wat meteen tot een nieuwe kans leidde voor Oranje-Blauw. Deze werd deze keer wel verzilverd, 0-2.Na een akelige botsing tussen Aaron en een aanvaller van Oranje-Blauw bleven beide spelers knock-out op het gras liggen. Aaron krabbelde vrij snel op, maar de aanvaller van Oranje-Blauw bleek zo aangeslagen dat hij het veld moest verlaten. Gelukkig wel bij kennis en op eigen kracht. Na een corner voor Oranje-Blauw werd de bal feilloos ingekopt door een vrijgelaten speler, 0-3. Na deze nieuwe domper vloeiden de krachten bij Unitas’30 weg en waren de 3 punten voor Oranje-Blauw wel zeker gesteld. Verder dan een kans voor Gio en JP kwam Unitas’30 Zo 7 niet.
Helaas was Unitas’30 Zo 7 vandaag niet bij machte om de goede eerste helft een goed vervolg te geven en Lieten we ons in de tweede helft teveel leiden door frustraties. We waren zeker niet de mindere vandaag, laten we maar hiervan leren en hopelijk gewoon de lijn uit de eerste helft vandaag voortzetten. De punten komen verder wel, daar ben ik van overtuigd!