Hoeven JO19-2
Unitas'30 JO19-3
10-12-2022
1 - 1

Zaterdag 10 december speelde Unitas’30 JO19-3 voor de 2e keer dit seizoen een uitwedstrijd tegen Hoeven JO19-2. De eerste keer was voor de beker, toen won Unitas’30 met 1-2 door in de allerlaatste minuut de winnende te scoren. Vandaag zo het zo maar eens weer een spannende wedstrijd kunnen worden.

In de mistige koude namiddag ging Unitas”30 JO19-2 matig van start. Hoeven JO19-2 streed voor ieder duel en daar hadden we moeite mee. Maar na een minuut of 5 kregen Unitas’30 meer grip op de wedstrijd en toonde met vlagen weer het goede spel van de vorige weken. Er werden goede kansen gecreëerd, maar het geluk was niet helemaal aan de zijde van Unitas’30. Hoeven werd steeds meer onder druk gezet en na zo’n 25 minuten kregen we een penalty, die koelbloedig werd benut:0-1. Menig speler van het Nederlands of Spaans elftal zouden daar jaloers op zijn geweest. Daarna kwamen er nog een paar kansen en had het in de eerste helft eigenlijk zeker 0-3 kunnen zijn. Maar helaas gingen die er niet in en bleef het 0-1 tot de rust.

Na de rust begon Hoeven sterk en moest alles op alles worden ingezet om te voorkomen dat ze echt gevaarlijk werden. Dat lukte aardig, totdat ruim halverwege de tweede helft de onze spits uitviel met een gebroken pols door een ongelukkige val. Het team leek hier enigszins van ontdaan. Iets later was het Hoeven dat de 1-1 wist te scoren, al was het in de schemerige veldverlichting van de zijkant niet precies te zien hoe.
Hoeven rook de overwinning en begon door zetten, maar ook Unitas’30 hield stand en wist af en toe er gevaarlijk uit te counteren. Maar alsof het noodlot ons tartte viel een kwartier voor tijd nog een speler van Unitas’30 uit met een schouderblessure, door een botsing met een medespeler. De spanning was zowel in als naast het veld te voelen bij beide teams. 5 minuten voor tijd scoorde Hoeven vanuit een buitenspel positie, wat goed gezien was door onze grens en de scheidsrechter waardoor de goal werd afgekeurd. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd kreeg Unitas’30 in een scrimmage voor de goal van Hoeven nog een grote kans op de winnende goal, maar die werd met man en macht door Hoeven weggewerkt. Waardoor de eindstand van de wedstrijd 1-1 bleef.

Het was dus inderdaad een zeer spannende wedstrijd geworden. Dit had voorkomen kunnen worden als de kansen in de eerste helft allemaal benut waren. Maar dat is voetbal. Verder hopen we dat onze spelers die uitvielen met polsbreuk en schouderblessure, niet al te veel pijn hebben en snel herstellen.