Hoeven 4
28-01-2024
3 - 3

Op deze ijzige zondagochtend eind januari werd de competitie na de winterstop weer hervat. En volop winter was het nog vanmorgen. Ondanks weersvoorspellingen voor een herfstachtige grijze zondag was het een zonnige winterse ochtend. Ondanks het gladde berijpte veld uitstekend voetbalweer.
Vandaag beginnen we dus weer aan de tweede helft van de competitie. Volgens het programma hadden we nog wel de eerste wedstrijd tegen Hoeven Zo 4 nog tegoed. Hoeven Zo 4 is een tegenstander dat zich in de subtop bevind, met reeds 5 overwinningen op zak uit 7 wedstrijden. Tijdens de warming up was te zien dat Hoeven Zo 4 ook een jeugdig elftal is, waarschijnlijk een vriendenteam zoals wij zelf ooit zijn begonnen; behoorlijk fit en opkomend voor elkaar. Waken voor onderschatting dus. Tijdens de winterstop heeft Sc Unitas’30 Zo 7 ook zeker niet stilgezeten. Een aantal spelers spelen bij de 35+, ook is er een potje zaalvoetbal georganiseerd waarvoor de animo groot was. Een oefenduel tegen Sc Unitas’30 Zo 5 kon helaas geen doorgang vinden vanwege sneeuw. Op de transfermarkt is het redelijk rustig gebleven, Bob verruilde Sc Unitas’30 Zo 7 voor Sprundel, maar het gat in de selectie kan de komende tijd worden opgevuld met de van ernstige blessures terugkerende Stefan en Bas J.
Maar bij deze, Bob, bedankt voor al je inzet bij Sc Unitas’30 Zo 7, en heel veel succes bij je nieuwe team!

In de eerste fase van de eerste helft ging het duel vrijwel gelijk op, en was er van echt grote kansen nog niet echt sprake. Duels werden voornamelijk op het middenveld uitgevochten en veel balverlies over en weer voerde de boventoon. Sc Unitas’30 Zo 7 was wel het eerst dicht bij een openingsdoelpunt, toen Daniël op Karate-Kid achtige wijze een afstandsschot van Mart probeerde te verlengen. Daniël kwam net wat tekort en deze poging ging helaas voorlangs. Aan de andere kant probeerde Hoeven Zo 4 wat speldenprikjes uit te delen, maar Rob, Jeffrey en invalkeeper Maarten hielden moeiteloos stand. Nouja moeiteloos.. Maarten wist het nog wel spannend te maken, doordat de bal uit zijn handen gleed en bijna zo in de voeten van een Hoevense spits terecht kwam. Maarten wist deze blunder wel ijskoud recht te zetten, gelukkig voor Unitas.

10 minuten voor de thee pauze kwam dan het moment voor Stefan’s rentree bij Unitas. Na lang blessureleed aan zijn arm ging hij vandaag weer voor het eerst wat minuten maken op het veld. En meteen wist hij zijn stempel op de wedstrijd te drukken. De wedstrijd, net als het veld, ontdooide eindelijk in deze laatste fase van de eerste helft. Bas E. werd met een scherp bekeken steekpass door het midden vooruit gestuurd en kwam 1 op 1 voor de Hoevense keeper te staan. Deze grote kans ging helaas wel verloren, toen Bas E. de bal naast het Hoevense doel schoof. Ook vroeg in de tweede helft was Stefan wederom bepalend met een breedtepass op 2Pac, die zo ook 1 op 1 voor de keeper kwam te staan. Ook de poging van 2Pac ging helaas naast en hiermee liet hij dé kans op de 2-1 voorsprong liggen.

In de tweede helft zagen we een heel andere wedstrijd. Zoals gezegd ontdooide de wedstrijd in de laatste fase van de eerste helft eindelijk en kreeg een meer open karakter. Sc Unitas’30 Zo 7 had al meer aangedrongen, maar vroeg in de tweede helft was het Mart die de ban wist te breken. Een hoog schot van hem, die eigenlijk vrij kansloos leek, werd door de Hoevense keeper in eigen doel geslagen, 1-0! Kort hierop wist Hoeven de stand weer gelijk te trekken. Een aanval over rechts werd door een goed mee opgekomen aanvaller van Hoeven de korte hoek in geschoten, 1-1
De hele wedstrijd al toonde de Hoevense keeper een neiging om ver voor zijn doel uit te komen, wat hem wel kwetsbaar maakt voor aanvallen van afstand of pogingen de keeper te omspelen. Bas E. en 2Pac wisten hier eerder nog geen gebruik van te maken, maar 2Pac wist die misser wel recht te zetten. Nadat de Hoevense keeper weer ver voor zijn doel het duel op zocht, stelde 2Pac J.P. in staat de bal in het leeg achtergelaten doel te schuiven, 2-1!
Ondanks deze tegenslag liet Hoeven Zo 4 de kopjes niet hangen, goed druk zetten tijdens het wegwerken van een corner door Unitas leverde Hoeven balbezit op dicht bij het doel van Maarten. Met een droge schuiver onder Maarten door werd de stand weer gelijk getrokken, 2-2.
In de laatste paar minuten van de wedstrijd werd het voor Unitas nog erger. Een doeltrap werd onderschept door een Hoevense aanvaller, die zo 1 op 1 voor het Leurse doel kwam te staan. Deze kans liet hij niet onbenut, en zo keek Unitas’30 Zo 7 ineens tegen een achterstand aan van 2-3, terwijl het dat gezien de verhoudingen op het veld zeker niet verdiende. Bas E. was het uiteindelijk die een punt wist te redden voor Unitas. In de laatste minuut kopte hij Unitas naar een gelijkspel, 3-3!
Gezien de verhoudingen vandaag op het veld, met name in de tweede helft en de laatste fase van de eerste helft, had Sc Unitas’30 Zo 7 zeker de winst verdiend. Of in ieder geval géén verlies. Zo zien we wel dat Sc Unitas’30 Zo 7 zich prima kan meten met de subtop. Volgende week wacht het wederzien met Roosendaal Zo 11 op eigen veld, een tegenstander waar we voor onszelf nog wel wat tegen hebben recht te zetten.

Mannen, uitstekend gedaan vandaag, dik verdiend dit punt!