Unitas’30 JO19-3 heeft goede seizoen start

Roosendaal JO19-3
12-11-2022
6 - 2

Unitas’30 JO19-3 heeft dit seizoen een goede start gemaakt.
De bekercompetitie ronde is winnend afgesloten en de allereerste competitie wedstrijd uit tegen Virtus JO19-2 werd vorige week met 2-3 gewonnen. De tegenstander vandaag zaterdag 12 November was Roosendaal JO19-3. Roosendaal had hun eerste wedstrijd gewonnen met 6-0. Het zou dus wel eens een erg lastige wedstrijd kunnen worden.

Vooral in de eerste minuten van de wedstrijd was dat zeker het geval. Unitas’30 JO19-2 wist in de 2e minuut de 1-0 te maken. Maar 2 minuten later maakte Roosendaal al weer gelijk. En weer twee minuten later maakte Unitas’30 weer de 2-1. Dit was dus een sensationeel begin van de wedstrijd met 3 goals in iets meer dan 5 minuten.
Daarna kreeg Unitas’30 de lichte overhand van het spel en wist het met goed samenspel de Roosendaal goed onder druk te zetten. Met man en macht probeerde Roosendaal te voorkomen dat er gescoord werd. Spelers van Roosendaal riepen naar hun coach at ze dit niet de hele wedstrijd vol gingen houden. Wat dus als compliment voor Unitas’30 JO19-3 opgevat kan worden. De druk werd nog wat meer opgevoerd en na 15 minuten kwam de verdiende 3-1. Daarna werd er in de 1e helft niet meer gescoord, maar Unitas’30 JO19-3 speelde wel goed samen en creëerde zeker een aantal goede kansen. Maar de verdediging van Roosendaal wist deze goed af te stoppen.

In de rust werd er langs de lijn gespeculeerd over de eind uitslag, de een voorspelde 4-1 , de coach voorspelde 6-2….
Na de aftrap van de 2e helft, kon Roosendaal af en toe wat meer druk zetten, wat het uiterste van onze verdediging vergde om te voorkomen dat er een tegengoal kwam. Dit kwam de wedstrijd zeker ten goede, en daagde Unitas’30 uit om het goede spel van de 1e helft weer voort te zetten. Zo gezegd was dit keer ook zo gedaan. Na een aantal minuten werd de 4-1 gemaakt. Even later kwam er een penalty voor Unitas’30 en het team koos unaniem de speler die deze mocht nemen. Wat een erg mooi moment was. Helaas ging de penalty ver over. Maar dat mocht de pret niet drukken, want daarna begon het weer net zo lekker te lopen als in de 1e helft. Na een mooie assist vanaf het middenveld werd de 5-1 gescoord. En iets later nog de 6-1 vanuit een vrije trap. Zou dit dan de eind uitslag worden en had niemand het goed voorspeld? Nee… Het was Roosendaal dat toch nog een keer de verdediging wist te omzeilen en de 6-2 maakte, wat de eindstand van de wedstrijd werd, en dat was dan toch maar mooi ingeschat tijdens de rust.

Al met al speelde Unitas’30 JO19-3 vandaag de beste wedstrijd van het seizoen tot dusver. Complimenten aan het team voor het samenspel, de inzet en de goede seizoen start!