Unitas’30 JO19-3 zet goede start door tegen Seolto JO19-2

SEOLTO JO19-2
Unitas'30 JO19-3
19-11-2022
0 - 6

Zaterdag 19 november stond de uitwedstrijd tegen Seolto JO19-2 op het programma.
Op papier zouden we sterker zijn, maar dat moeten we dan natuurlijk ook nog maar even waarmaken.
Ivm afkeuring van het oorspronkelijke wedstrijd veld, vond de wedstrijd plaats op veld C, een veld zonder dugouts, waar we met onze 5 wissels, provisorisch langs de kant plaatsnamen. Maar alles is beter dan niet spelen, dus niemand klaagde.

Bij de warming up op deze frisse zaterdagmiddag was niet iedereen even scherp, maar vanaf de aftrap was iedereen bij de les. Seolto bood de eerste minuten prima weerstand en de wedstrijd speelde zich af op het midden veld. Maar gaande weg begon Unitas’30 sterker aan te dringen, dat zich in de 20e minuut uitbetaalde in de op dat moment verdiende 0-1. Het team kreeg de smaak te pakken en niet veel kwam de 0-2 en in de 30e minuut werd het zelfs de 0-3. De wedstrijd leek gespeeld. Toch bleef Seolto gedreven voetballen en wist af en toe kleine kansen te creëren, maar onze verdediging en keeper wisten deze fraai te pareren.
In de rust werd het team weer gecomplimenteerd op het goede spel, al was het wel duidelijk het grasveld af en toe lastig te bespelen was. Maar ook dat hoort bij voetbal en is een goede ervaring voor onze kunstgras generatie.

Na de rust ging het spel redelijk gelijk op, ook creëerde Seolto zelfs 1 op 1 situaties tegen onze keeper, maar die stopte de bal op koele wijze. Iets later werd een goal van Unitas’30 afgekeurd vanwege vermeend buitenspel, maar dat mocht bij deze stand de pret niet drukken. In de 60e minuut kreeg Unitas’30 een vrije trap op zo’n 20-25 meter van de goal, die heel fraai in de kruising werd geschoten. Ondanks deze stand bleef de sportieve strijd lekker doorgaan, want Seolto was opzoek naar een tegentreffer. Iets waar ze doen toedoen van onze verdediging niet in slaagden. Daar en tegen was het Unitas’30 JO19-3 die nog verder uitliep naar 0-5 en 0-6. En daarmee was de eindstand van deze sportieve wedstrijd bepaald.

Wederom heeft vandaag iedereen zich heel goed ingezet en samengespeeld en zijn we een ervaring rijker in spelen op een lastig nat en soms glad grasveld.
Volgende week spelen we thuis de derby tegen DSE JO19-2, hopelijk kunnen we de goede trend doorzetten.