Oranje-Blauw'14 2
Unitas'30 7
25-02-2024
8 - 2

In het eerdere treffen met Oranje-Blauw’14 Zo 2 moest Sc Unitas’30 Zo 7 een 0-3 nederlaag slikken, ondanks een zeer goede eerste helft waarin Oranje-Blauw lang van scoren afgehouden werd. Vandaag stond de
return op het programma in Heijningen.

Sc Unitas’30 Zo 7 moest het vandaag doen met een redelijk uitgemergeld team. Drie wissels op de bank, waaronder de van langdurig blessureleed terugkerende Bas J.

Zo sterk als dat begon Sc Unitas’30 Zo 7 begon aan de eerste helft in het eerdere treffen, zo anders was het vandaag. Met drie zeer snelle, jeugdige en zeer technische aanvallers in de gelederen maakte Oranje-Blauw
het Unitas’30 al meteen vanaf de aftrap zeer lastig. Na een kwartier voetballen stond er al een 4-0 achterstand op het bord. In de laatste fase van de eerste helft viel ook nog de 5-0 binnen. Sc Unitas’30 Zo 7 ging zo de rust in met een dikke achterstand en had het zelf amper gevaar weten te stichten.
De tweede helft kwam Sc Unitas’30 Zo 7 wel wat beter in het spel en wist het zelfs via een afstandsschot van Mart iets terug te doen, 5-1
Een antwoord van Oranje-Blauw volgde echter al snel en in een rap tempo vielen de 6-1 en 7-1 binnen.
Vanuit achterin startte Rob een lange rush naar voren en kwam zo 1 op 1 tegen de Heijningse keeper te staan. Door goed druk te houden wist hij uiteindelijk de keeper ook te kloppen en de 2-7 binnen te schuiven.
Daniël was ook nog dicht bij een treffer na goed druk zetten op de Heijningse keeper, maar een corner was alles wat overbleef van deze poging.
De gifbeker moest echter voor Sc Unitas’30 Zo 7 helemaal leeg, en ook de 8-2 werd tegen de touwen geschoten.

Deze wedstrijd was er dus één om snel te vergeten voor Sc Unitas’30 Zo 7. Een wijze les ook om in de komende zware wedstrijden tegen zwaargewichten BSC Zo 3 en De Markiezaten Zo 7 de kop er goed bij te houden.

Mannen, jammer van deze pot, maar kopjes omhoog! Het seizoen is nog niet voorbij en er zijn nog genoeg punten te halen!