Penalty in laatste minuut laat Unitas met lege handen.

01-12-2018
3 - 4

Scheidsrechter:   R. (Richard) Lauwen
Zaterdag was de sensationele wedstrijd tussen Unitas JO13-6 en Virtus JO13-3.

Unitas had diverse afmeldingen. Gelukkig konden we rekenen op 2 gastspelers. Dani en Karel. Zij hadden al een wedstrijd in de benen maar deden erg graag met ons mee. De wedstrijd begon en al snel bleek Virtus erg sterk. Ze hadden een erg sterke nr10 en nr6. Beide dames overigens en die zijn vaak heel erg goed. Zo ook deze wedstrijd.  Ze maakte knap 0-1, die nr 10, dat was op dat moment terecht. Unitas kwam bijna niet over de helft maar toch kwam er een hoekschop en die werd knap door Dani met de hak binnengetikt. 1-1. Daarna kwam Virtus weer. De nr 10 schoot hard vanaf ruim 25mtr. En het schot kon niet door onze debuterende keeper Jack worden tegengehouden. 1-2 en dat was ook de ruststand.

In de rust spraken we goed af dat Jelle de nr 6 moest dekken en Max de nr 10. Bovendien hadden we nu de wind mee. Dat werd erg goed uitgevoerd. Jelle kon vrij op de keeper afgaan en zijn geplaatste schot ging vanaf 14.32mtr over de doelman heen in de kruising. 2-2.  Toch kwam Virtus weer op 2-3. En weer kwam Unitas prachtig terug in de wedstrijd. Want Lars kon op snelheid doorbreken en goed afmaken. 3-3. Nu kwam er een fase waarin Unitas geloofde in de winst. En bijna was daar de 4-3. Martijn veroverde de bal als rechtsback. Hij kwam op tot aan de achterlijn. Zijn voorzet was goed en werd bijna ingeschoten maar ging 2cm naast. Wat een pech. De extra tijd brak aan. Virtus kon niet veel meer brengen maar de bal kwam toch nog in de buurt van onze goal. Er kwam nog een ingooi. Die werd weggewerkt door onze prima verdediging, maar kwam tegen een hand van een medespeler aan. Het was niet te geloven maar waar, een penalty tegen in de laatste minuut. En ja de nr 10 legde aan en schoot onhoudbaar in. 3-4.  Einde wedstrijd.

Unitas was erg teleurgesteld over het resultaat. Sommige ook ontroostbaar door de handsbal.

Maar we kijken terug op een goede wedstrijd. Dit kan altijd gebeuren en de volgende keer hebben wij wel eens een keer dit soort geluk. Gewoon zo door blijven spelen.

Op naar de laatste wedstrijd van dit seizoen.