Unitas'30 JO19-1 terug in de race voor de 1e periode na winst tegen Madese Boys JO19-1

Madese Boys JO19-1
Unitas'30 JO19-1
11-11-2017
0 - 2

Scheidsrechter:   R.M. Luyken
Met 15 spelers reisden we afgelopen zaterdag af naar Made. In de warming-up haakten Stefan en Danny af, waardoor we met 13 fitte spelers en gelegenheidsgrensrechter Amaar aan de wedstrijd begonnen.
De opstelling was:
Yurjen
Bryan, Fabian, Jan, Rifat (’70 Kenny)
Jasper, Alisan, Riad
Ülkem (’82 Duncan), Rick en Yazid
Met een aanvallend georiënteerd elftal gingen we van start. Evenals een nieuwe grensrechter hadden we ook een nieuwe linksback namelijk Rifat. Hij benutte goed de geboden ruimte waardoor we flitsend uit de startblokken kwamen. Er was veel balbezit aan Unitaszijde en dit leidde tot een aantal mogelijkheden en veel corners. Helaas ontbrak het nog aan scherpte in de afwerking om op voorsprong te komen.
In de 30e minuut was het Jan Berezutsky die de bal centraal opving. Hij zag dat er ruimte achter de verdediging van Madese Boys lag. Goaltjesdief Rick zag eveneens deze ruimte waardoor een goede bal van achteruit van Jan op Rick, een 1 op 1 situatie met de keeper van Made opleverde. Zoals wel vaker dit seizoen is zo’n kans wel aan onze spits besteed. Beheerst schoof hij de bal tegen de touwen 1-0!
Een minuut later had Unitas weer reden om te juichen want het was goed druk zetten waardoor de bal werd onderschept. Rick ging de diepte in over de linkerkant en liep z’n tegenstander eruit. Hij gaf de bal met zijn ‘slechte’ linkerbeen voor en daar was Ülkem die net eerder was dan de doelman van Made. Zo kon Ülkem de bal het laatste zetje geven en de 2-0 aantekenen!
De 2-0 zorgde aan de ene kant voor een opluchting, maar aan andere kant was er ook een tweedeling. De verdediging ging wat meer naar achteren leunen, daar waar de aanvallers vol pressie bleven zetten om met een nog grotere marge te gaan rusten. Dit leidde ertoe dat de ruimtes op het middenveld groter werden en hierdoor lieten we de ‘Maai’ geleidelijk terug in de wedstrijd komen. Op slag van rust kwamen we goed weg toen de aanvaller van Made een 100% kans niet verzilverde en de bal over ons doel schoot.
Na de rust was het spelbeeld anders. Made ging verder naar voren voetballen en door deze opportunistische strijdwijze werden zij meerdere keren gevaarlijk via hun linkerkant. De ballen werden strak voorgegeven maar ontbrak het aan de afwerking. Ook wij kregen nog een aantal gevaarlijke mogelijkheden, maar de pogingen van Alisan en Bryan leverden geen doelpunten op. Daarnaast werd het spel ook grimmig en werd het ‘mannelijker’. We bleven figuurlijk op de been maar Rifat moest noodgedwongen naar de kant met een enkelblessure. Ook Jan kreeg een flinke tik te incasseren, maar zoals wel vaker dit seizoen is hij uit Russisch beton gegoten en kon hij de wedstrijd uitspelen.
Rifat werd vervangen door Kenny en de moegestreden Ülkem maakte plaats voor Duncan. De laatste minuten was het uitvoetballen en knokken om de punten mee te nemen naar de Leur. Dit geschiedde en zo kon Unitas de punten meenemen naar de Leur.
Aangezien TSC de eerste nederlaag van het seizoen incasseerde bij Gilze kunnen er volgende week nog 4 ploegen aanspraak maken op de 1e periode. MZC’11 en TSC hebben beide 18 punten, Roosendaal en wij volgen met 15 punten. Wij staan derde op 3 punten van beide koplopers met hetzelfde doelsaldo als de ploeg uit Zierikzee.
Hopelijk is dus na onze wedstrijd volgende week tegen FC Tilburg het spreekwoord over die 2 honden en dat ene been van toepassing. Wij rekenen op jullie support. Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat er nog een aantal kaarten beschikbaar zijn voor vakkie U!