Jo9-3 herpakt zich prima in de kou als een dieselmotor!

Viola JO9-2
Unitas'30 JO9-3
30-11-2019
5-12

Na het zware weekend waarbij er gebogen moest worden tegen Groen-Wit en een prima gelijkspel tegen Jo9-2 stond het uitduel tegen Viola op het programma. Maar eerst gaan we het hebben over de voorwedstrijd tegen de selectie jo9-2. De kraker eindigde in een 3-3 gelijkspel. Aanvoerder Devran praatte zijn teamgenoten voor de wedstrijd in over zijn oude teamgenoten. De tweebenige doorzetter speelde een klasse wedstrijd. Voor de wedstrijd werd hij ook door iedereen in het zonnetje gezet met een cadeau. Na Niek die de zaterdag al ziekjes was , kwamen Siem en Binck aan de beurt. Binck kreeg al gauw in de wedstrijd een bal in zijn buik waardoor de wedstrijd waar de jongens al weken op wachten al gauw voorbij was voor Binck. Ook voor Siem was het een zware wedstrijd. De flamboyante vleugelspeler werd met de minuut steeds zieker. Keeper Levi speelde een topwedstrijd en de scouts aan de kant maakten kanttekeningen over de goalie van Jo9-3. Siem, Binck en Coert waren de doelpuntenmakers. Niek liet zien dat hij herstellende was en speelde een prima wedstrijd. Tobias kon zijn hard werken belonen met de winnende treffer maar helaas ging de bal naast en de jas van Ahmet uit. De jongens hebben bewezen dat ze in de loop van het seizoen enorm gegroeid zijn. Bij een trainingspotje in augustus kwam Jo9-3 niet aan voetballen toe tegen dezelfde jongens en was een dikke nederlaag niet te voorkomen.
Tegen Viola moest er weer gewonnen worden om een nieuwe reeks te zetten. De tegenstanders hebben bijna alle wedstrijden gewonnen dus bereidden de toeschouwers zich voor op een spannende wedstrijd. Aanvoerder Tobias was dolgelukkig met de aanwezigheid van opa en oma langs de kant. De meeste spelers voelden de tenen niet meer door de kou. Keeper Levi had hier het meeste last van als keeper zijnde. De wedstrijd begon evenwichtig. Na een kwart voetballen stonden de nullen nog steeds op het scoreboard. Devran kreeg de enige kans maar schoot de bal over. Niek voetbalde zeer stabiel en speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Veel duels werden er gewonnen door de kleine middenvelder. Jo9-3 kwam 1-0 op voorsprong maar al snel werd het 1-1. Viola kwam zelfs op voorsprong. 1-2. Voor rust zorgde Jo9-3 nog voor twee doelpunten waardoor er met een nipte voorsprong er helaas ranja(Binck wilde liever thee) gedronken mocht worden. Na rust was het éénrichtingsverkeer. Unitas’30 Jo9-3 was eindelijk helemaal warm en de ballen vlogen er in. Coert was meerdere malen trefzeker met zijn geplaatste schoten en dat viel Opa van Tobias ook op. Binck was scherp voorin en wist samen met Devran de doelpunten te maken. Tobias en Niek zette de aanvallen vanuit het middenveld op. Bram stond achterin zijn mannetje en speelde voortreffelijk. Siem liet zien waar er op getraind is namelijk een vrije mannetje voor het goal zien! Levi is toe aan niveau hoger zodat hij meer te doen heeft achterin en om warm te blijven. Met rust 2-3 eindscore opvallend 5-12. Leider Max na afloop wedstrijd: ‘Trots op de heren hoe ze ervoor gestreden hebben. Deze overwinning hadden we nodig om de nederlaag van te vergeten’