JO 8-02: Mooi slotakkoord laatste competitiewedstrijd

DSE JO8-1
Unitas'30 JO8-2
22-05-2019
4-10

Beste volgers en supporters van de JO 8-02,

er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Vandaag de laatste competitiewedstrijd gespeeld. En dat was een mooie afsluiter zeg. De derby van Etten vs Leur in deze competitie. Voor de wedstrijd werd nog gevraagd waarom we ook niet tegen Internos spelen. Dat zou mooi zijn: 3 clubs uit Etten-leur in 1 competitie! Misschien dat deze wens in de toekomst uit komt.
Alle omstandigheden waren ideaal deze avond: lekker weertje, veel publiek. Voor ons was het een bijzondere wedstrijd, want we gaan afscheid nemen van Pepijn. Hij gaat volgend seizoen bij DSE spelen. Vele toekomstige teamgenoten kwam hij nu tegen, en met de aanvoerdersband om zijn arm wilde hij vandaag echt laten zien, dat hij zijn huidige teamgenoten een mooi afscheid wilde geven.
Wij schoten dan ook uit de startblokken en binnen 2 minuten stond het 1-0 door Amir rechtstreeks uit de corner.
DSE was gelijk wakker en kon snel iets terug doen. Benjamin dacht, ik zal snel de stand ombuigen, want dit wil ik niet. Een schot van afstand en daarna een slalom om 4 spelers heen zorgde voor de 2-1 voorsprong. Net voor de eerste tussenstop wist DSE wederom te scoren, 2-2. Zou dit dan toch een echte derby worden?
Verse krachten Safouane en Devran zorgden voor wat extra tempo aan de linkerkant, waardoor er meer kansen ontstonden. We liepen via Benjamin uit naar 2-4. Dat is lekker rusten zeg en het verschil was gemaakt.
Begin 2e helft deden Finn, Sander en pepijn achterin de deur op slot, waardoor DSE er niet meer door kwam. pepijn ging steeds verder uittrappen, waardoor deze gelijk een voorzet waren op de goal. Amir, Jim, wederom Benjamin, Safouane zorgden voor een groot verschil tot 2-9.
Wedstrijd gespeeld en we konden de teugels een beetje laten vieren. DSE profiteerde uiteindelijk nog 2x waardoor de stand 9-4 werd. In de slotminuten hadden we nog een mooie uitbraak met 4 tegen 1 speler van DSE. Na 10 pogingen op het doel van DSE wist uiteindelijk Devran de 10e goal te scoren. Een mooie afsluiter van de wedstrijd. De penalties werden voor de verandering vanaf 7 meter genomen ipv 11 meter. Hierdoor werden door beide teams alle penalties gescoord.
Pepijn zei na afloop dat hij de volgende dag op school getracteerd zou worden door zijn klasgenoten die bij DSE spelen. Een mooi sportief gebaar van de tegenstander.
Na afloop werd hoofd scouting van Unitas tussen het publiek herkent, ondanks dat hij een zonnebril op had, zijn vrouw had meegenomen en bleef beweren dat zijn zoon echt bij DSE voetbalt. Hij had mooie dingen gezien van alle spelers en gaf de complimenten voor het getoonde spel.
Uiteindelijk hebben we na de winterstop niet verloren, goed voetbal laten zien en samen goals gemaakt! Dat is een hele goede prestatie voor dit team! Nu nog een paar toernooitjes spelen en dan is het zomerstop.
Namens het redactieteam van Unitas JO 8-02 wens ik jullie allen een fijne zomer toe en tot volgend jaar ergens bij Unitas!
 

Verslagen

Terug naar boven