4-3

Scheidsrechter:   Pim van Polanen (S)
Beste volgers van de JO 8-2,

Op de vrijdagavond voorbereiding was nog aangegeven: op tijd naar bed, geen voetbal kijken; geen you tube kijken; lekker rustig een spelletjes doen.
Helaas in de kleedkamer voor de wedstrijd ging het alleen over de geel zwarten uit Breda die verloren hadden. Dat was wel heel jammer en konden wij, ook geel/zwart het grote geel/zwart een steuntje in de rug geven voor de komende weken?
De wedstrijd begon, echter we hadden teveel naar de geel zwarten uit Breda gekeken: duels werden niet aangegaan; bal kwam niet bij de medespeler terecht, waardoor Hoeven de druk aardig kon opvoeren richting onze goal. Safouane deed er alles aan om zijn doel schoon te houden, echter de gemaakte afspraken in de kleedkamer waren we even vergeten. 2x uitverdedigen voor de goal werd ons in de 1e 10 minuten fataal en we stonden gelijk 0-2 achter. Gelukkig konden we 1 goede aanval produceren, waarbij Devran de assist op benjamin gaf en die verwoestend uithaalde: 1-2. Echter tegen het einde van het eerst kwart liepen we tegen een tegentreffer aan; voorzet van onze eigen speler naar Hoeven, 1-3.
In de time out werden harde noten gekraakt. Jullie kunnen veel beter; ga eens voetballen; overspelen; kijken en passen. Al snel werd dit goed opgepakt door iedereen. Hoeven kwam niet meer over de middellijn, echter de kansen konden we niet benutten. Ruststand 1-3. Er was wel iets gebeurd, nl. het geloof was terug en dat we konden winnen. In het 3e kwart wisten we met 2 mooie aanvallen de achterstand helemaal weg te poetsen. Door goed samenspel van Safouane, Finn, Aimir, Benjamin konden eerst Aimir en later Jim scoren. 3-3, achterstand weg. Er op en erover?
PS Jim had gisteren voorspelt dat NAC AZ 0-3 zou worden. Voor vandaag had hij een gelijkspel in gedachten, gelukkig dat hij dat niet bij rust zei, maar naar de wedstrijd.
In het laatste kwart werd alles gegeven. Kans op kans kregen we, echter de keeper van Hoeven stopte heel veel ballen. In de laatste 5 minuten kregen we wederom een corner: benjamin dribbelde, schot geblokt, Devran stond goed opgesteld en vanuit de 2e lijn met een bekeken schot prikte jij de 4-3 binnen.
Hoeven liet het er niet bij zitten en probeerde nog kansen te creeeren. Pepijn en Sander stonden als een rots in de branding en veroverde telkens de ballen. Pepijn kreeg nog een mooie kans, echter het lukte vandaag net niet.
Finn wist op het einde nog een goede redding te produceren, waardoor de overwinning werd binnen gesleept.
Uiteindelijke conclusie: net op tijd uit de winterslaap ontwaakt om de punten thuis te houden.
Een mooie steun in de rug voor geel/zwarten uit Breda. Ik hoop dat de beelden tijdig bij hun arriveren, zodat goed voorbeeld, goed doet volgen. Op naar de volgende wedstrijd!