Unitas'30 JO8-2
17-11-2018
5-4

Beste volgers van de JO 8-2

Na een zwaar en vol programma van vorige week, was het deze keer weer een normale week. Iedereen fit, waardoor we met een volledige selectie aan de wedstrijd konden beginnen.
Wederom ideale omstandigheden voor een wedstrijd te spelen. Niet te vroeg, lekker in de zon en niet te warm (de temperatuur lag mooi rond de 5 graden).
De start van de wedstrijd was duidelijk voor ons. Mooi uitgespeelde aanval op de zijkant, waardoor JIm de 0-1 voor ons kon maken. Lekkere eerste 5 minuten.
Daarna kwam Dongen sterk opzetten. 1 speler had binnen 5 minuten 3 goals gescoord, waardoor we 3-1 achter kwamen.
10 minuten voor rust wist Dongen zelfs 4-1 te maken. Was de wedstrijd gespeeld?
Gelukkig herpakte we ons in de laatste 5 minuten voor de rust. Wederom een aanval over de zijkant waarbij Aimir goed werd vrijgespeeld door Safouane. Hij kon alleen op de goal af, 4-2. Het werd weer een wedstrijd. Niet veel later wist Devran Jim vrij te spelen, waardoor ook hij alleen op de keeper af ging, 4-3. Lekker terug in de wedstrijd gekomen voor rust.
Na rust liep Dongen in de eerste 5 minuten snel uit. Wij konden de bal niet uit onze verdediging krijgen en daar profiteerde Dongen weer van. 5-3. Wedstrijd gespeeld?
Het ging daarna gelijk op. Kansen over en weer, waarbij we de betere kansen hadden om de aansluitingstreffer te maken (in Duitsland hebben ze daar een heel mooi woord voor Der Anschlusstor)
In de laatste 5 minuten kregen we nog een vrije trap en onze vrije trappenspecialist Sander wist de bal mooi in de goal te schieten. 5-4. Het werd dus heel spannend.
Benjamin en Safouane probeerde diverse malen te scoren, maar het lukte helaas niet om de bal aan de goede kant van de paal te krijgen. Zij deden enorm hun best, maar kon net niet de beloning krijgen die hij verdiend had. Dongen ging nog een keer in de counter, maar Finn loste het goed op samen met Pepijn in de goal.
Het eindsignaal volgde snel. Had de wedstrijd maar 5 minuten langer geduurd. Konden we er nog 1, misschien wel 2 maken. Dat hadden we vandaag absoluut verdiend!
Binnen 5 minuten werden de penalties afgerond, waarbij Pepijn een paar fraaie reddingen had.
Uiteindelijk konden we tevreden zijn, ondanks dat we verloren hadden. Goede wedstrijd op de mat gelegd, waarbij het telkens binnen 5 magische minuten werd beslist.

Oftewel een mooi spektakel dat je niet mag en kan missen. Kom de volgende keer wederom kijken. Er is altijd plek in de supportersbus!