Seolto JO13-2G
29-09-2018
1 - 2

Scheidsrechter:   J.J.A. (Joery) vanOpdorp
Zaterdag was de wedstrijd tussen Unitas JO13-6 en Seolto JO13-2 uit Zevenbergen.  Na 3 uitwedstrijden waren we blij dat we weer eens een thuiswedstrijd mochten spelen.  Het was nog even spannend of we wel voldoende spelers zouden hebben. Maar de 3 min of meer geblesseerde spelers gaven vrijdag aan te kunnen voetballen.

We gingen opnieuw van start in een 4-4-2 opstelling. We vinden het fijn om met een verdedigende en aanvallende middenvelder te voetballen. Onze aanvallende middenvelder Jelle kon in de eerste helft al een paar keer knap doorbreken. Helaas voor ons stond er bij Seolto een sterke keeper in de goal. Hij voorkwam met een aantal reddingen een verdiende voorsprong voor Unitas. Seolto kwam ook wel een aantal keer in de buurt van het Unitas doel en onze keeper Jesse kon een aantal keren redden. Ook op een paar gevaarlijke hoge ballen die er ook zomaar in hadden kunnen vallen. Maar we hielden de 0 ook in verdedigend opzicht.

De wedstrijd ging best wel gelijk op. Er was een licht overwicht voor Unitas JO13-6.

Na de rust kregen we een vrije trap op ruime afstand van de goal. De vrije trap van Floris werd ook gekeerd door de keeper maar kwam via de paal recht voor de voeten van Ralph. Ralph kon de 1-0 maken. Na dit doelpunt kreeg Unitas wat meer vertrouwen en gingen door . Echter waren we te overmoedig en slordig als we aan gingen vallen. Het is al vaak gezegd dat er overgespeeld moet worden als er iemand vrij voor doel staat. Maar helaas wordt er te vaak voor eigen succes gegaan. Want als Unitas dat goed gedaan had, had het de wedstrijd kunnen beslissen.

In plaats van 2-0 werd het zomaar ineens 1-1.uit een penalty nadat onze speler de bal per ongeluk tegen zijn hand kreeg.  Unitas bleef sterk spelen maar nooit werd de vrij staande speler voor het Seolto doel aangespeeld. En dat terwijl er echt wel spelers vrij liepen om de bal in te tikken.  Met nog 2 minuten te spelen kon Seolto de bal nog een keer naar voren werken. Die bal viel voor Seolto precies goed. We konden deze bal niet wegwerken. De Seolto maakte 1-2 tot teleurstelling van Unitas want er had deze wedstrijd meer ingezeten. Wat een pech weer voor JO13-6.

Zaterdag weer een nieuwe kans als we thuis tegen de Fendert mogen voetballen. Hopelijk hebben we dan meer geluk.