15-09-2018
8 - 5

Scheidsrechter:   P. (Pieter) Hörchner
beste volgers van JO 8-2

vandaag stond er een belangrijke wedstrijd op het spel. Zowel groen wit als wij hadden alle wedstrijden gewonnen en moesten uitmaken wie doorging in de bekercompetitie.
Prachtig weer, mooie aanvangstijd, prima veld, veel supporters, lekkere tosti's, wat wil je nog meer. er hing zelfs een derbysfeer.
in de eerste 10 minuten waren we echt onder de indruk van de tegenstander. Veel fysieke inzet van de tegenstander, waardoor we niet wisten hoe we hier mee om moesten gaan. voordat we het wisten stonden we met 4-0 achter. Waren we wel op tijd wakker geworden vanochtend? Staan we wel op het juiste veld? We wisten het niet echt meer. Gelukkig was er de eerste rust en konden we ons herpakken.
vanaf dat moment ontstond er een echte wedstrijd die op en neer ging. Fysieke duels werden gewonnen en de bekende turbo ging erop. De mouwen werden opgestroopt en kom maar op. Lekker voetballen en doelpunten maken.
Voor dat wij het wisten waren de aansluitingstreffers al gemaakt door Benjamin en Aimir. 4-2 bij rust, alles dus nog mogelijk.
Waar de 1e helft gestopt was, gingen we in de 2e helft verder. Devran, Safouane, Jim, Sander, Finn en Pepijn hielden de tegenstander goed tegen, waardoor benjamin, Jim en Aimir de goals konden maken. Na het 3e kwart stond het gelijk. Erop en erover dus. We wilden natuurlijk winnen.
Met een gewaagde wissel probeerden we in het 4e kwart meer aanvallers in het veld te krijgen, zodat we snel de voorsprong konden pakken. Echter Groen Wit deed er nog een fysieke schep bovenop. Dat konden we net niet meer tegenhouden, waardoor ze snel uitliepen naar 7-5. Het verzet was gebroken. We hadden alles gegeven en hadden af en toe het gevoel overreden te worden door een bulldozer. De uiteindelijke 8-5 was puur voor de statistieken.
Uiteindelijk waren we nog met zijn allen heel en hebben vandaag geleerd hoe we om moeten gaan met een fysieke tegenstander.
De penalties werden vandaag bijzonder genomen. Het was geen opdracht om latje trap te doen, maar 5 penalties eindigden op de lat. Wat een mooie traptechniek op deze leeftijd!
Voor degenen die niet aanwezig waren wil ik toch uitnodigen voor volgende week. kom kijken, want als je er niet bent geweest is je weekend niet compleet geweest. Tot volgende week.