Unitas'30 JO13-1
01-09-2018
0 - 7

Scheidsrechter:   D.H.G.J. (Dennis) Bakx
Op deze warme zomerdag stond de eerste bekerwedstrijd op het programma tegen Halsteren.
Vorig seizoen is dit een lastige tegenstander gebleken, dus de mannen waren gewaarschuwd.
De warming up werd scherp afgewerkt en deze lijn trokken de mannen door in de wedstrijd.
Binnen 10 minuten stond Unitas met 0-2 voor door twee doelpunten van Senna.
Halsteren kon hier niets tegenover zetten en werd achterin overlopen. Ook op het middenveld en achterin was Unitas heer en meester. Unitas wist veel kansen te creëren, maar vaak ontbrak het aan rust en overzicht voor het doel om de score verder uit te breiden.
Het duurde tot de 25e minuut voordat Neri Unitas op een 0-3 voorsprong zette. Met deze stand werd ook de rust bereikt.
Na de rust tapte Halsteren uit een ander vaatje en draaide de eerste 5 minuten de duimschroeven aan bij Unitas. Even kregen de mannen het moeilijk. Halsteren schoot een vrije trap op doel die door Ruben kon worden gered en even later volgde er schoten tegen onderkant lat en op de paal.
Unitas rechtte de rug en nam het heft weer in handen.
Een speler van Halsteren maakte in de 5e minuut hands in het strafschopgebied. Senna legde de bal op de stip, koos een hoek uit en schoot penalty tegen de touwen, 0-4. Een minuut later maakte ook Neri weer een treffer met een schot laag in de hoek, 0-5.
Vijf minuten later wist Neri uit een corner zelfs met het hoofd het vijandelijke doel te vinden en maakte de 0-6.
Na een kwartier werd het ook nog 0-7 voor Unitas. Wederom uit een corner. De bal kwam voor de voeten van Lars, die de bal controleerde en vervolgens hoog in het doel schoot. Ruim vijf minuten voor tijd kreeg Unitas nog een penalty. Stan eiste de bal op, maar schoot helaas via buitenkant paal naast.
Deze 0-7 is een goed begin van dit bekeravontuur en volgende week worden de degens gekruist met MOC.