Spetterend einde 45+ seizoen

45+
Jaaroverzicht
30-06-2018
09:00

Zaterdag 23 juni 2018 hebben de 45 plussers van Unitas ’30 een lang seizoen afgesloten met een barbecue. De familie Vermeulen was wederom bereid gevonden hun feestlocatie ter beschikking te stellen. Adam en Rianne en hun 3 zonen zorgde ervoor dat er voor iedereen voldoende te eten en te drinken was.

Daarnaast was er gelegenheid om de wedstrijd Duitsland – Zweden te aanschouwen op een groot scherm. Ad de Jong wilde de wedstrijd niet zien omdat hij nog steeds niet naar voetballende Duisters kon kijken. Hij had nog een trauma van 1974 toen hij op 13-jarige leeftijd met zijn vader en 2 broers in een Spaans café bomvol Duitsers de finale heeft moeten kijken. Toen Zweden echter op een 1-0 voorsprong kwam wist hij niet hoe snel hij aan moest schuiven. René wist al dat de stand 1-1 was terwijl Zweden volop de aanval zocht. Hij werd wat meewarig aangekeken totdat na een minuut inderdaad de gelijkmaker viel. René bleek een app op zijn telefoon te hebben die de tussenstanden doorgaf en een minuut voorliep op de beelden. Toen de wedstrijd vorderde en de Duitse aanvallen steeds machtelozer werden werd er al “auf wiedersehn” gezongen en Frank zette “adieu mein kleine gardeoffizier” in. Uiteraard scoorde onze oosterburen in de allerlaatste seconde de winnende treffer en de teleurstelling overheerste. Alleen Berry had de grootste lol. Waar zijn Duitse sympathieën vandaan komen weten we niet, maar dat baart ons wel zorgen.

Toen de wedstrijd was afgelopen klonken accordeon klanken. Het was niemand minder dan Mr. Nightlife die zijn opwachting maakte, wereldberoemd in Etten-Leur. Hij liet Johnny Woodhouse verbleken met zijn virtuoze accordeonmuziek. Daarna maakte de accordeon plaats voor de microfoon en bracht hij enkele nummers uit zijn omvangrijke oeuvre ten gehore. Ook liedjes van anderen liet hij niet ongemoeid, zodat John de Bever en Blof nog wat royalties tegoed hebben.

Hij bracht de stemming er in ieder geval goed in voor zover dat nog niet het geval was. Er werd zelfs nog gedanst en afgesloten met een polonaise, waarbij opviel dat ook (hard)rocker Mauke meeliep. Die heeft wat uit te leggen als het nieuwe seizoen begint over deze “guilty pleasure”. Verder was ’t opmerkelijk te moeten constateren, dat spelers die op het veld normaliter niet vooruit te branden zijn nu voorop liepen. Ik noem geen namen want we moeten immers samen nog verder.

Het was opnieuw een hele mooie afsluiting van het seizoen. Vrijdag 24 augustus 2018 starten we weer. Tot dan!

John Frederikstadt.
 

Verslagen

Terug naar boven