SC 't Zand JO9-1G
Unitas'30 JO9-1
19-05-2018
7-3

Deze zaterdag speelden wij uit tegen 't Zand JO9-1. Pim was een weekendje weg en Sven (onze keeper) was geblesseerd, dus wij hadden maar zes spelers en dat betekend dan geen wissels maar wel lekker veel speelminuten voor iedereen. Luuk alias Mantanda ging de eerste helft keepen en de tweede helft keepte Tijs. De tegenstander was groot, sterk, snel en hadden een goed samenspel. Toch vond ik ons vandaag heel goed spelen. Wij kwamen snel op 0-1 voor. Hierna kregen wij erg goede kansen om onze voorsprong uit te breiden maar helaas ..... De eerste beste aanval van 't Zand was een doelpunt en hierna ging het op en neer. 't Zand speelde als team erg sterk maar onze jongens lieten ook zien over goede kwaliteiten te beschikken. Wij legden goede aanvallen op de mat maar met het fysieke spel van de tegenstander kregen wij gaande de wedstrijd steeds meer moeite. De krachten raakten wat op maar toch bleven wij prima voetballen. De eindstand werd dan wel 7-3 voor 't Zand maar er had voor ons zeker wat meer in kunnen zitten vandaag. Ik vond het een goede wedstrijd en het is fijn om te zien dat wij tegen hele goede tegenstanders al goed partij kunnen bieden. Er zit ontwikkeling in de voetbalvaardigheden van onze jongens (en daardoor ook in ons team), uiteindelijk gaat het erom jongens dat jullie ieder seizoen wat bij leren en daardoor steeds een beetje een betere voetballer kunnen worden. Belangrijk is het om eerst goed, snel en vaardig te leren voetballen, kracht komt later wel ;) Maar het aller belangrijkste in de voetbal is goede inzet en heel veel plezier in het spel!
Dinsdag op de training gaan wij er weer tegen aan, tot dan.