ZVMP

Zaalvoetbaltoernooi
Unitas'30 JO9-1
03-01-2018
5e plaats

Vandaag (03-01-2018) om 07.15u. gingen wij op pad om een ochtend toernooi te spelen in de zaal in Wouw. Vandaag bestond ons team uit zeven spelers, we moesten Pim helaas missen. 
Zaalvoetbal hadden wij met dit team nog niet gespeeld, ik was dus benieuwd hoe dit zou gaan, zaalvoetbal is toch heel ander voetbal dan veldvoetbal. Goede techniek en conditie is hierbij erg belangrijk. Ik moet zeggen dat onze jongens vandaag een prima zaalvoetbaltoernooi hebben gespeeld. 
Wij speelden in de poule wedstrijd tegen bekende tegenstanders namelijk Jeka en RBC, dit zijn twee toppers uit onze veldcompetitie waar wij op het veld grote nederlagen tegen hebben geleden, ook speelden wij tegen twee onbekende teams voor ons namelijk Odio en het Belgische Horendonk. Eerste poule-wedstrijd speelden wij tegen Jeka, de wedstrijd ging goed tegen elkaar op, Jeka had wat meer kansjes maar Sven was prima in vorm. Jeka scoorde de 1-0 door een foutje van Diego maar hij leerde hier snel van en deze foutjes kwamen bij hem niet meer voor tijdens het toernooi, prima Diego! 
Wij kwamen terug in de wedstrijd door een doelpunt van onze nummer 10: Carlo. Het leek een gelijk spel te worden maar toch scoorde Jeka aan het eind van de wedstrijd nog de 2-1. 
Tweede wedstrijd was tegen Horendonk, grote jongens, maar wij gingen direct vol op de aanval, wij creeerden kans op kans en scoorde hieruit twee doelpunten. Achterin speelden wij heel goed met Ilja, Tijs en Diego. Wij wonnen deze wedstrijd verdiend met 2-0. 
Derde wedstrijd moesten wij het opnemen tegen RBC-1, wij wilden graag winnen van deze jongens, dit lieten wij zien door flink druk te zetten op hen waardoor zij niet goed in hun spel kwamen, want dat zij goed kunnen scoren dat weten wij maar al te goed. Luca combineerde erg goed in deze partij en hij speelde een aantal keer onze spitsen goed vrij. Ilja was beresterk in de verdediging maar ook aanvallend was hij goed, dit bekroonde hij met een prachtig doelpunt. Diego speelde de gehele wedstrijd en was een goed aanspeelpunt voor zijn teamgenoten. Tijs was flink bezig om de aanvallers van RBC-1 tegen te houden, zijn wedstrijdmentaliteit is erg goed en hij gaat altijd voorop in de strijd. Deze wedstrijd was heel spannend en Sven keepte weer fantastisch, met nog een minuut te spelen stonden wij met 2-1 achter maar toen kwam de solo van Luuk, hij werd tegen gehouden en de scheids floot voor een vrije trap. Luuk ging achter de bal en ja hoor vol in het dak van het doeltje, 2-2. Dit was ook gelijk de eindstand, wij waren dolblij!
Laatste wedstrijd was tegen Odio, wij speelden de wedstrijd op hun helft en Carlo scoorde er lekker op los. Hij had goede acties en mooie goals, eindstand werd 9-0.
Uiteindelijk werden wij toch 3e in de poule en speelden wij voor de 5e plaats tegen RBC-2. RBC-2 was ook een sterke tegenstander maar ook deze wedstrijd ging prima tegen elkaar op. Na 11 minuten spelen stond het nog 0-0, waardoor er 3 strafschoppen moesten worden genomen. Deze strafschoppen serie werd verschrikkelijk spannend en dan eindelijk na DERTIEN strafschoppen (Unitas en RBC-2) schoot onze keeper Sven ons team naar de overwinning :) ! Hij keepte vandaag een TOP toernooi en dit doelpunt was een bekroning voor zijn spel.
Jongens het was een goed toernooi, jullie hebben goed gespeeld en allemaal keihard gewerkt voor een goed resultaat. Ook lieten jullie sportief gedrag zien aan de tegenstanders en spelvreugde is belangrijk om lekker vrij te kunnen voetballen boys!

13-01-2018 gaan wij speuren bij de vossenjacht en 16-01-2018voor het eerst weer trainen in 2018. Tot op de vossenjacht!

P.s.; Wat de titel ZVMP betreft, deze is toch niet zo moeilijk?
 

Verslagen

Terug naar boven