Unitas'30 JO15-5
16-12-2017
0 - 4

Scheidsrechter:   Willekens, Quinty
Zaterdag 16 December speelde Unitas’30 JO15-5 zijn laatste wedstrijd uit tegen Groen Wit JO15-3. Groen wit staat in de middenmoot in de competitie en wij laatste. Maar toch hadden we het gevoeld dat we vandaag een kans maakte.

Voor de aftrap was al snel duidelijk welke speler van Groen Wit het meest gevaarlijk was. Daar zou goed op worden gelet. We begonnen vandaag met Levi in de goal, Emre, Stijn, Jamie en Gijs als verdedigers, Thijs, Cas en Jef op het middenveld en Jacco Pieter en Indy in de voorhoede. Sam en Boas begonnen als reserve.

In het begin van de wedstrijd ging het lekker gelijkwaardig op. Er werd op beiden helften van het veld. Groen Wit kreeg kleine kansjes maar wij ook. In de 20e minuut werd Stijn met een diepte pass gelanceerd, hij liep de verdediging van Groen Wit eruit en scoorde in de 1 tegen 1 situatie met de keeper van Groen wit. Yes, 0-1.. Er werd door iederen hard gewerkt, niet alles lukte maar de goede inzet van iedereen werd beloond. Met 0-1 voorsprong gingen we tevreden de rust in.

Na de rust begon Groen Wit wat sterker, maar de verdediging en keeper Levi stonden hun mannetje en zo bleef de 0 behouden. Na zo’n 10 minuten werd Stijn weer gelanceerd en leek wederom te scoren uit de 1-1 situatie. Maar helaas werd deze goal afgekeurd wegens buitenspel. Nog iets later kreeg Stijn weer zo’n perfect geplaatste diepte pass, maar deze keer wist de keeper van Groen Wit de bal te stoppen. Unitas’30 wist nu het spel wat beter over de hele breedte van het veld te verdelen. Hieruit kwam een mooie pass over rechts, waarna onze gelegenheids rechtsbuiten van de tweede helft, Jef, in de 16 meter een duwtje kreeg en de scheidsrechter een penalty toekende. Stijn die vandaag in goeden doen was wist deze fraai te benutten: 0-2.

Groen Wit was overigens tot dit moment een zeer gelijkwaardige tegenstander, die ook zijn momenten in ons strafschot gebied had. Maar na de 0-2, zakten zij een beetje in elkaar. Cas die vandaag ook weer lekker speelde, maakte na een actie op rechts fraai de 0-3. En alsof dat niet genoeg was, schoot hij een voorzet vanaf de 16 meter in de laatste minuten ook nog fraai laag in de hoek. Eindstand 0-4.

Terugkijkende is de uitslag enigszins geflatteerd. Maar uiteindelijk hebben we vandaag verdiend gewonnen. Wij waren alleen wat effectiever in het afwerken van de kansen. En iedereen heeft vandaag er super voor gewerkt!
We kunnen met recht zeggen dat deze laatste wedstrijd de beste van dit seizoen tot nu toe is.

Dat geeft goede hoop voor de volgende helft van het seizoen, waarin we hopen dat we meer gelijkwaardige tegenstanders krijgen.