Unitas'30 JO19-1 sluit de eerste competitiehelft af op een gedeelde 2e plaats door winst op Gilze JO19-1

Gilze JO19-1
Unitas'30 JO19-1
09-12-2017
1 - 4

Scheidsrechter:   O. Kassem
De laatste competitiewedstrijd van 2017 voor onze 19-1 was in en tegen Gilze.
Er konden voorafgaand aan de wedstrijd nog 5 ploegen aanspraak maken op de titel "Herbstmeister" oftewel "Winterkampioen". Kortom het is ontzettend spannend in de hoofdklasse F.

Om 15:00u floot scheidsrechter Kassem voor het begin van de wedstrijd.
Aan de aftrap namens ons stonden:
Yurjen
Jan, Stefan, Fabian, Anouar
Jasper, Rifat, Riad
Ülkem, Rick en Yazid

De tactiek van Gilze was vanaf minuut 1 duidelijk. Erg verdedigend en toeslaan vanuit de omschakeling. Zo ook in de vijfde minuut toen ze vanuit de omschakeling een corner kregen. De corner werd ingedraaid en ging over Yurjen heen. Een speler van Gilze werd volledig over het hoofd gezien die vrij de bal in het doel kon verwerken, 1-0!

Gelukkig was er nog genoeg speeltijd om de achterstand om te buigen. Het bleef echter aan Unitaszijde erg slordig. Vaak werd te snel de diepte gezocht en werden er daardoor geen openingen gevonden.

Er moest meer via de zijkanten gespeeld worden en dit werd na 20 minuten beter opgepakt. De rechtsback van Gilze had z'n handen vol aan Yazid die een aantal keer makkelijk zijn tegenstander voorbij ging. De gelijkmaker kwam via de rechterkant.
Ülkem kwam aan de bal en kapte terug naar z'n linkerbeen en gaf een strak afgemeten voorzet. De mee aangesloten Riad en Rick doken op voor het vijandelijke doel. Het was Riad die het laatste zetje gaf en de gelijkmaker voor zijn rekening nam.

Na de gelijkmaker werd het veldspel beter en kregen we een aantal mogelijkheden. Een goede actie van Yazid leidde tot een corner. Diezelfde Yazid nam de corner en de bal draaide in. Het was de meegekomen gelegenheidsrechtsback Jan Berezutsky die vorige week nog de loting voor het WK in het Kremlin had verzorgd, die de bal keihard inkopte. Hier was dan eindelijk de eerste treffer van het seizoen voor Jan en daarmee de 1-2!

Niet veel later was het Rifat die de bal vanaf randje 16 in wilde schieten, maar hij werd onreglementair tegen het koude kunstgras gewerkt. Gelukkig kon hij de wedstrijd en zeker niet onverdienstelijk voortzetten. De vrije trap van Rick die erop volgde leverde helaas geen doelpunt op.

Nog voor de rust was het Gilze die eigenlijk weer op gelijke hoogte had moeten komen. Maar het was Yurjen die tot 2x toe redding bracht. Eerst met z'n voet en vervolgens nog met z'n hand. Daarom gingen we met een voorsprong de rust in.

Na de rust gingen we ongewijzigd de tweede helft in. We kwamen goed uit de startblokken, want het was wederom Yazid die z'n tegenstander passeerde en binnendoor ging. Op de rand van de 16 schoot hij richting de linkerhoek. De keeper van Gilze dook maar kwam te kort en werd het gat 2 doelpunten, 1-3!.

Na een uur spelen werd Riad gewisseld en kwam Alisan het middenveld versterken. Een extra slot op de deur om de wedstrijd ook in het slot te gooien en de punten mee te nemen.

Met name de slordigheid in de laatste pass zorgde ervoor dat er niet voldoende afstand van Gilze werd genomen en zo bleef de tegenstander in de wedstrijd. Ze kregen een opgelegde kans om de aansluitingstreffer te maken, maar het was onze stofzuiger Jasper die de bal van de lijn kopte.

Aangezien we meer ruimte kregen werd er meer snelheid gebracht door Mitchel in te brengen voor Ülkem. De eerste twee ballen op Mitchel waren nog net een prooi voor de keeper van de tegenstander. De derde actie was wel raak. Het was Mitchel die op de rechterflank 2 tegenstanders passeerde en Rick met een steekbal in stelling kon brengen.
Hij kwam één op één met de keeper en schoof de bal onder de keeper door, 1-4!

We wisten dat MZC'11 een monsteruitslag had neergezet tegen Madese Boys (9-1) waardoor we qua doelsaldo gelijk stonden. Om MZC'11 echter voor te blijven moest er eigenlijk nog een doelpuntje bij.

Met nog 2 verse krachten die invielen gingen we nog op jacht naar het doelpunt. De moegestreden maar prima spelende linkerflank Anouar en Yazid werden gewisseld voor Yoran en Duncan.

Tot grote kansen leidde dit helaas niet en kreeg Gilze eigenlijk nog de beste kans op een doelpunt. Gelukkig bleef het 1-4 en floot de uitstekend fluitende scheidsrechter Kassem na 92 minuten af.

Als we de balans opmaken na de eerste seizoenshelft hebben we na 11 wedstrijden 24 punten en staan we daarmee op een gedeelde 2e plaats door 8 winstpartijen en 3 verliespartijen.
Het is dus razend spannend in de hoofdklasse F, elke wedstrijd is er 1 op zich en iedereen kan van iedereen winnen.
De competitie gaat 24 februari weer van start met gelijk 2 krakers, waarbij de nummers 1 t/m 4 tegen elkaar spelen.

De competitie zit er dus voorlopig op, maar de eerste seizoenshelft is nog niet voorbij. Volgende week wacht nog MOC'17 JO19-1 thuis in de 3e ronde van de bekercompetitie.

Wij rekenen weer op een volle tribune en de aanmoedigingen van de Unitas-Tifosi! Tot volgende week!