Jo15-4; geen goede wedstrijd, wel spannend

Sprundel JO15-2
04-11-2017
5 - 3

Scheidsrechter:   Bon, Jetske
Na de enorme zeperd een week eerder in onze uitwedstrijd tegen The Gunners in Breda was het vandaag tijd voor revanche. En dat moest dan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Sprundel Jo15-2. Met iedereen aan boord, weer veel toeschouwers aan de kant, die het miezerige herfstweer hebben getrotseerd, gemotiveerde spelers op het veld en even zo gemotiveerde spelers op de bank, moesten we proberen tegen Sprundel een goed resultaat neer te zetten. Dat moest dan gebeuren met hier en daar wat gedwongen aanpassingen in de opstelling. Bram die na een polsoperatie even niet mag voetballen, werd als laatste man vervangen door Martijn. Iemand kwam te laat en daarom moest op het laatste moment ook op die positie de opstelling worden aangepast. De rechtshalfpositie van Martijn werd in het begin dan weer ingevuld door Luuk.
Terwijl wij al een kwartiertje met de warming-up bezig waren, besloot ook onze tegenstander toch ook maar de regen voor lief te nemen, en pas kort voor de aftrap kwamen zij op het veld. De aanvangsfase was een fase van aftasten en wennen aan de posities. Het was wat slordig en onverzorgd. In de 7e minuut kregen we uit het niets een strafschop tegen. De scheidsrechter legde een duw van Martijn niet uit als een schouderduw en legde de bal op de stip. Onhoudbaar voor Jordy en we stonden met 0-1 achter. Taak aan ons om dit snel te herstellen. Ee tactische omzetting even later had al snel resultaat; Rick ging van linkshalf naar de linksbuitenpositie en ruilde zo met Jarno die de omgekeerde weg maakte. Er kwam wat meer snelheid in onze aanvallen en dat resulteerde in de 17e minuut in de gelijkmaker van Rick, zijn eerste doelpunt dit seizoen. Vijf minuten later besloot Sem het eens van afstand te wagen, zijn schot werd echter tegengehouden door de Sprundelse doelman, de bal kaatste terug en Erik was er als de kippen bij om de 2-1 in te tikken.
Eigenlijk hadden we voor rust wat meer afstand moeten nemen, maar wij waren heel erg slordig in de afwerking! De eerlijkheid gebied wel te zeggen dat Sprundel ook diverse kansen kreeg; maar door eigen falen en het uitstekende keepen van Jordy bleef de 2-1 tot de rust op het scorebord staan.
Na de ranja bleef het spel op en neer gaan met wat meer mogelijkheden voor ons. Maar dat een doelpunt maken nog niet zo simpel is, bleek wel een paar keer! Erik, Rick, Jarno, Christian hadden nog de beste mogelijkheden op doelpunten. En ook op ons niveau geldt de bekende voetbalwet: als je niet zelf scoort, valt het doelpunt aan de andere kant. In de 12e minuut na rust werd er onnodig balverlies geleden op het middenveld en een speler van Sprundel kreeg de gelegenheid om alleen op Jordy af te stevenen. Met een fraaie lob passeerde deze speler Jordy en was het gelijk 2-2. Gelukkig voor ons begonnen we toen aan de beste fase van de wedstrijd. Twee minuten na de gelijkmaker kwamen we weer op voorsprong; een lange bal vanuit het middenveld werd verkeerd beoordeeld door de doelman en het was Erik die zijn tweede doelpunt van de middag maakte. We bleven het beste van het spel houden, maar het duurde toch nog tot de 24e minuut voor we de score konden uitbreiden. Dit maal was het een schot van Jarno dat beter lot verdiende, maar de goalie kon de bal nog nét tegenhouden, maar nét niet voldoende. Nu was het Luuk die attent reageerde en de 4-2 voorsprong kon intikken. Drie minuten later werd de "Vorentscheidung" gemaakt: Martijn ging vanaf het middenveld op avontuur en waagde een schot, immers de Sprundelse doelman liet wel meer ballen los. En zo ook nu, hij schatte het schot van Martijn fout in en via de doelman stond het ineens 5-2. Wedstrijd gespeeld denk je dan. Maar slecht verdedigen, concentratieverlies, het niet uitvoeren van de taak, leidde de 5-3 in. Totaal onnodig! Verder dan dit kwam Sprundel niet meer, wij trouwens ook niet. Het was en bleef 5-3 en de overwinning was een feit. Het was een wedstrijd waarin we wel 10x hadden kunnen scoren, maar er ook 6 om de oren hadden kunnen krijgen! Dat dat laatste niet gebeurde: met dank aan Jordy!