Unitas'30 JO19-1 wint ook het 3e duel in en tegen Steenbergen

Unitas'30 JO19-1
07-10-2017
3 - 7

Scheidsrechter:   R. Claessen
Op een regenachtige zaterdagmiddag stond de wedstrijd tegen het traditioneel lastige Steenbergen op het programma.

De opstelling was:
Yurjen
Danny ('75 Anouar), Bryan, Stefan, Jan
Jasper, Riad ('80 Kenny), Rifat
Yazid ('80 Duncan), Rick en Ülkem ('65 Alisan)

Zo moeilijk het net werd gevonden in de beginfase van de vorige competitiewedstrijden zo makkelijk ging het deze wedstrijd. Na een flitsende start stond het na 18 minuten al afgetekend 0-3. De doelpunten waren 1 voor 1 prachtig. Twee prachtige combinaties werden afgerond door Yazid en Ülkem. Diezelfde Ülkem scoorde nogmaals met een mooi afstandsschot.

Na dit doelpunt werd er aan Unitas zijde te makkelijk gedacht waardoor er ook slordiger werd gespeeld. De kansen erna werden niet benut of kwamen we net het laatste zetje tekort. Nadat de Unitas storm een klein beetje was gaan liggen, was het de beurt aan de rechtsbuiten van Steenbergen. Op vrijwel identieke wijze scoorde hij vanaf de rechterkant de 1-3 en de 2-3. Yurjen kon niet voorkomen dat hij de eerste tegendoelpunten van het seizoen moest incasseren. Wel kon hij redding brengen op een inbreng met het hoofd van de spits van de blauwhemden waardoor we nog wel met een dikverdiende voorsprong gingen rusten.

In de rust werden de plooien weer gladgestreken en was het credo rustig op balbezit spelen en in de organisatie blijven spelen.

Dit werd goed opgepakt in de tweede helft en na 5 minuten was daar onze goaltjesdief Rick die oplettend was en de 2-4 binnen gleed.
De genadeklap was dit echter niet, want de aansluitingstreffer viel eigenlijk uit het niets in de 60e minuut 3-4.

De mouwen werden weer opgestroopt en het was wederom Rick die de marge terugbracht naar 2 met zijn tweede van de middag en daarmee de 3-5. Na dit doelpunt werd de strijdbijl door Steenbergen begraven en konden we nog uitlopen naar 3-7 met nog twee goals van Yazid.

Concluderend een meer dan terechte overwinning maar werd het bij vlagen toch nog even onnodig spannend.

Volgende week staat er wederom een mooi affiche op het programma thuis tegen Roosendaal. Leuke bijkomstigheid is dat de stafleden een oude bekende tegenkomen. Tot dan!