Unitas’30 JO15-5 Strijd voor punt tegen Terheijden JO15-2.

Terheijden JO15-2
07-10-2017
1 - 1

Scheidsrechter:   Willemen, Ricardo
Zaterdag 7 oktober stonden we voor het eerst als JO15-5 op het veld. In onze wedstrijden als JO14-4 konden we geen enkele kans creëren en werd er eigenlijk alleen maar op onze helft gevoetbald. Daarom was er in overleg met Unitas’30 besloten dat we naar de 5e klasse JO15 -06 mochten verhuizen als JO15-5.

We speelden op het grasveld van Unitas’30, wat de meeste spelers jammer vonden. Maar.. kijkende naar het verleden, hebben we onze beste wedstrijden op dit grasveld gespeeld.. Dus…..

De spelers van Terheijden JO15-2 zagen er wel fysiek sterk uit. Maar na het start signaal ging de wedstrijd lekker gelijk op. Unitas’30 had wel het voordeel van de wind mee. We begonnen de opstelling met Levi in de goal, Jamie, Cas, Jef en Gijs in de achterhoede, Emre, Stijn Thijs en Indy op het middenveld, en Shay en Sam voorin. Ja u leest het goed, we speelden 1-4-4-2. Pieter, Niels en Jacco stonden langs de lijn te trappelen om zo snel mogelijk in te vallen. Unitas’30 had het lichte voordeel van de wind. De eerste kans kregen we na ongeveer 3 minuten: Shay ontving een mooie diepte pass en kreeg een goede schietkans. Maar helaas ging het schot naast. Terheijden kreeg weinig kansen op een paar hoekschoppen na die niet gevaarlijk waren. Onze hoekschoppen bleken een paar zeer gevaarlijk, maar de bal wilde er niet in. Zo gingen we tevreden met 0-0 de rust in.

In de tweede helft waren onze Unitassers gewaarschuwd dat Terheijden het voordeel van de wind krijgen en dat er dus keihard gewerkt moest worden. En dat deed iedereen. We wisten wel een paar kleine kansjes te creëren, maar het was Terheijden dat deze helft de lichte overhand had. Er werd met man en macht verdedigt om er maar voor te zorgen dat de niet zouden scoren. Ook keeper Levi had weer een paar hele goede reddingen. 6 minuten voor het einde wist Terheijden JO15-2 toch in de 16 na een scrimmage de bal in de goal te prikken: 0-1. De teleurstelling was even te voelen, maar onze toppers gaven niet op. 3 minuten voor tijd werd deze instelling beloond en het was Niels die in een duel won met de uitgekomen Terheijdense keeper en zo de bal in een lege goal kon schieten: 1-1. Daarna was het nog even spannend, maar het bleef 1-1.
Terugkijkende op de wedstrijd hebben we een erg leuke gelijkwaardige wedstrijd gehad en heeft iedereen zich goed in gezet. De overplaatsing naar de JO15-5 en 5e klasse-06 is dus een goed besluit geweest dat het spelplezier van de spelers heeft vergroot. En daar gaat het om.