Unitas’30 JO14-4 heeft zijn vorm nog niet

Dia JO14-2
Unitas'30 JO15-5
16-09-2017
5-0

Zaterdag 16 september speelde Unitas’30 JO14-4 zijn tweede vriendschappelijke wedstrijd uit tegen DIA JO14-2, dat ook bij ons in de competitie staat. Een mooie kans dus om te kijken wat we van de competitie kunnen verwachten.

Bij aankomst bleek dat DIA zich ivm afmeldingen versterkt had met een paar extra spelers, voor vriendschappelijke wedstrijden is dat ook prima, anders hadden we niet kunnen voetballen.

Ondanks de voorspellingen was het lekker voetbalweer en iedereen had er zin in en de grasmat bij DIA lag er lekker glimmend bij. De eerste minuten was het duidelijk dat beide teams nog aan het zoeken waren naar de speelvorm en ging het dus gelijk op, al kwamen er geen kansen. Maar gaande de wedstrijd kwam DIA beter in het spel. De spelers van Unitas’30 wisten elkaar wel te bereiken, maar vergaten aan te sluiten. Waardoor de vervolg actie vaak resulteerde in bal verlies. Het was Dia dat de kansen creerde en voor rust met 4-0 voor kwam te staan.

Tijdens de rust op het veld werden de spelers nog moed in gesproken en vooral voor een betere tweede helft te gaan. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd. Lang bleef het nog 4-0, we kregen zelfs een aantal hoekschoppen en vrije trappen die voor gevaar zorgden. We kregen twee penalties tegen, de eerste hield Levi er super uit. De tweede keek hij er koelbloedig naast. Maar uiteindelijk was het toch de goede rechtsbuiten van DIA, die de eindstand op 5-0 wist te bepalen.

Terugkijkende op de wedstrijd was DIA de betere partij, omdat ze elkaar beter in het samenspel konden vinden, en we niet altijd het antwoord hadden op de goede acties van een paar individuele spelers. Of dit nu de extra spelers waren of niet, zullen we in de competitie wel zien. Maar dat maakt ook niet uit. De spelers van Unitas’’30 baalden wel even van het verlies, wat ook mag. Wel hadden ze zich in ieder geval goed in gezet en toonden ze de wil om te leren samenspelen, alleen wil het nog niet goed lukken.

Man of de Match was met kop en schouders keeper Levi, zonder hem zouden we wel met 10-0 of meer hebben verloren.

De volgende wedstrijd is de eerste competitie wedstrijd tegen GJS JO14-2, spannend……..