"Pijnlijke nederlaag in Bavel voor Unitas'30 jo8-1"

Bavel JO8-1
Unitas'30 JO8-1
01-10-2022
6-5

Samen met Bavel stond Unitas'30 jo8-1 aan kop in de competitie. De vraag was of Xavi fit genoeg is om opgesteld te worden. Asya was dat in ieder geval niet en ontbrak op de wedstrijdformulier. Bavel jo8-1 had ook met ruime cijfers gewonnen in de voorgaande weken waardoor er een hoge verwachting was voor deze wedstrijd. De intrapballen waren thuis vergeten waardoor de warming-up zonder bal moest plaats vinden.
De wedstrijd begon evenwichtig. Je kon merken dat Bavel de organisatie wel goed voor mekaar had in vergelijking met de voorgaande tegenstanders. Na twee minuten opende de gasten uit Etten-Leur de score met Xavi die de bal netjes in de hoek plaatste.0-1. Aanvoerder Hidde kwam netjes uit zijn goal en op de counter maakte Seger de 0-2. Het thuispubliek was verbaasd. Het begon te regenen maar daar hadden de spelers geen last van. Er werd geknokt voor iedere grasspriet. Keeper Hidde werd verrast door een lange bal.1-2. Bavel kwam er snel uit en de verdediging was uit positie door een losgekomen veter.2-2. Florian pakte de bal af en speelde Xavi goed vrij die de 2-3 op zijn naam zette. Een goed ingestudeerde corner van Jurre ging net voorlangs. Het was gestopt met regenen.De paraplu's van ES vloeren konden weer dichtgeklapt worden. Na een mooie 1-2tje tussen Miniot en Seger werd het verschil weer twee punten door Seger.2-4. In de verlenging van de eerste helft kwam de aansluitingstreffer alsnog.3-4.
Na rust begon Bavel beter. Aanvoerder Hidde keepte geweldig en door zijn hoge rating staat hij in belangstelling bij meerdere clubs. Ook zorgde hij ervoor met zijn intrappen voor de counters. Maar daar ging Unitas'30 jo8-1 slordig mee om. Er werd meerdere malen voor eigen succes gekozen zonder resultaat. Bij Bavel gingen de ballen wel in en de score werd omgezet naar een 6-4. Jurre werd gevloerd door de tegenstander en Xavi schoot de bal over. Xavi was niet helemaal fit en dat was te zien. Seger zorgde ervoor dat het weer spannend werd.5-6. De keeper van Bavel trapte uit zijn handen en de bal kwam voor de voeten van Seger die de 6-6 maakte. Maar het doelpunt werd afgekeurd. De VAR was worstenbroodjes gaan halen waardoor er geen verbinding was. Er werd gekozen voor alles of niets. Sepp verdedigde in zijn eentje en met succes. Florian en Miniot gingen mee aanvallen en het was een wonder dat er niet gescoord werd door beide teams. Xavi lopte de bal over de keeper maar zag zijn inzet op de lat belanden. De scheidsrechter floot netjes af waardoor iedereen voor de file naar huis kon.6-5.
Jurre op de persconferentie :''Je wint en verliest als een team, Hidde heeft ons in de wedstrijd gehouden en voorin moeten we beter overspelen en de kansen benutten".