JO 9-02: Oranje maatje te groot voor Unitas

SEOLTO JO9-1
Unitas'30 JO9-2
14-09-2019
8-5

Het is zaterdag 14 september 2019. De wedstrijd tegen Oranje in Zevenbergen staat op de agenda. Het Oranje van Seolto JO9-01 is de tegenstander. Dat wordt dus een zware kluif.
JO9-02 is weer compleet. Safouane is na 2 weken blessureleed er weer bij. Jason heeft een valse start want zijn voetbalschoenen liggen nog thuis. Jason moet dus nog even wachten tot zijn vader met voetbalkicks is teruggeflitst.

1e kwart: Unitas is voortvarend van start gegaan. Bas, vandaag de aanvoerder, heeft een mooi doelpunt van afstand gescoord maar helaas afgekeurd omdat er niet is ingedribbeld. Niet lang daarna heeft Seolto 1-0 gescoord door onoplettendheid achterin. Wederom vloog Seolto uit de startblokken na de aftrap. Bij de corner werd er heel knap ingekopt door Seolto maar afgekeurd. Wederom door niet indribbelen afgekeurd. Unitas is wakker geschud en reageert heel snel hierop. Benjamin scoorde 1-1 van afstand nadat de keeper had misgetast.

2e kwart: Unitas herpakte zich na de peptalk van de trainer en overrompelde Seolto met een mooi schot van Bryan 1-2. Is dit de ommekeer in de wedstrijd? Kwamen onze diesels eindelijk op stoom?
Door een verkeerde inschatting van de keeper werd het 2-2. Kort daarna werd er na een voorzet vanaf links via een eigen doelpunt 3-2 gescoord. Gelukkig gingen de kopjes van Unitas niet hangen. Unitas hield goed stand tegen het offensief van Seolto en Finn maakte een paar mooie reddingen waardoor Seolto niet verder kon uitlopen.
Inmiddels was er veel publiek op dit vroege tijdstip op de wedstrijd afgekomen. Voor de neutrale toeschouwer was het een boeiende wedstrijd. Dat belooft een mooie 2 helft!

3e kwart: De 2e helft was nauwelijks begonnen en Bas scoorde met een mooi afstandsschot de 3-3. Wat opvalt is dat door Unitas meer duels worden gewonnen en meer strijd wordt geleverd. Kwam dit door de ranja? Of toch de hand van de coach? Is dit de ommekeer?
Door pech bij uittrappen van de achterbal werd dit direct afgestraft door Seolto: 4-3. Seolto drong weer aan en bij een corner vanaf rechts werd het met een mooi afstandsschot in de kruising 5-3. Seolto rook bloed. Uit een vrije trap werd in de rebound 6-3 gescoord en een mooi afstandsschot de 7-3. Is Unitas geknakt? Wat gaat het laatste kwart brengen?

Laatste kwart:
De time out heeft Unitas wederom goed gedaan. Met een mooi afstandsschot scoorde Sander de 7-4. Er komt direct meer druk vanuit Unitas. Niet veel later Uit scoorde Bas uit een vrije trap in de kruising 7-5. Seolto maakte een eind aan de aanvalsdrift van Unitas. Uit een corner scoorde Seolto de eindstand: 8-5.
Ook dit Oranje bleek een maatje te groot voor Unitas. Unitas heeft gestreden maar moet haar meerdere erkennen in Seolto. De neutrale toeschouwer heeft met genot naar de wedstrijd gekeken.
Spelers konden na afloop genieten van een Oranje raketje (mede mogelijk gemaakt door Seolto)