Unitas’30 JO14-1 KAMPIOEN !!!

Roosendaal JO14-1
Unitas'30 JO14-1
02-06-2018
0 - 5

Scheidsrechter:   R. (Rinus) Buys
In de najaarscompetitie eindigden we op de 3e plaats van de 9 ploegen. In de voorjaarscompetitie kregen we er 3 ploegen bij, zodat de competitie uit 12 ploegen bestond. De uitdaging was om hoger te eindigen dan de vorige keer. In het begin wilde het nog niet echt lukken, want we speelden gelijk tegen de uiteindelijke nr. 10 en verloren van de nr. 9. Maar toen moesten we tegen Oranje Wit. Deze ploeg had de najaarscompetitie gewonnen en had tot dan toe ook nog niets verloren en had een doelsaldo van (21-0). Er kwamen ongekende krachten naar boven in deze wedstrijd en een klein beetje hulp van de scheids, waardoor de oranje wit spelers steeds roder werden van kleur en qua gedrag. Uiteindelijk wonnen de geelzwarten met 3-1 in een wedstrijd waarin 6 gele kaarten en 1 rode kaart viel. Je moet er bij geweest zijn om het te geloven.
Na deze wedstrijd was er nog geen spraken van kampioensaspiraties, want het waren nog 5 wedstrijden. Maar het scheelt een slok op een borrel als je makkelijk kan scoren. Dit gebeurde in deze periode ook, doordat we hulp kregen van de spits van JO14-2. Ik houd er niet van om spelers op een voetstuk te plaatsen, maar zijn voornaam begint met een M en zijn achternaam met een K.
Doordat op 19 mei Oranje Wit gelijk speelde tegen Bavel, hadden ze evenveel verliespunten als Unitas’30. Dit was de kans om kampioen te spelen, want blijkbaar geldt het doelsaldo niet in een halve competitie en nu konden we op evenveel punten komen als Oranje Wit. Tot aan vandaag bleven beide ploegen ook winnen. Oranje Wit had afgelopen week eigenlijk zijn laatste wedstrijd, maar deze is afgelast vanwege Asterix en Obelix problemen. Die waren ook bang dat de hemel op hun hoofd viel.
Dus vandaag moest onze JO14-1 hun laatste wedstrijd winnen, zodat ze als eerste op 28 punten zouden komen. En de titel verraad het al. Dit is ook gebeurt.
We waren vandaag compleet en de coaches kwamen tot deze opstelling: Tim in de goal, Bas, Lars, Luan en Yin in de verdediging, Boaz, Jovi, Rick en Jesse op het middenveld en Michael en Rik voorin. Daan, Marco, Nourdinne, Naoufal en Cylian begonnen als reserve.
In deze wedstrijd bleek al snel dat we de bovenliggende partij zouden zijn en na ongeveer 10 minuten kwamen we op een 0-1 voorsprong. Na goed doorgaan van Rik ging de bal via Michael over de doellijn. Geen mooi doelpunt, maar wel lekker. Even later na een knappe actie van Michael ging hij alleen op de keeper af en scoorde een mooie goal in de verre hoek. We hadden voor rust al een grotere score op het scorebord kunnen plaatsen, maar op zijn verjaardag spatte de vrije trap van Jovi op de lat. Jammer, zodat de ruststand bij 0-2 bleef.
In de 2e helft waren de reserve spelers ook allemaal in het veld gekomen, waardoor iedereen aan spelen toe kwam. Het was wachten op de 0-3 en die kwam er ook. Onze 2e aanvoerder van vandaag (Bas) maakte een mooie een-twee met Cylian, en scoorde de 0-3. De 0-4 kwam tot stand door het goed doorgaan over rechts van Nourdinne, die de bal voorgaf en uiteindelijk zette Cylian als laatste zijn voet tegen de bal. Uiteindelijk werd het nog 0-5 doordat Cylian alleen op rechts oog in oog met de keeper kwam en met een mooie knal net onder de lat verschanste hij de keeper.
En toen was het feest. Rookbommen (had Carla uit de bunker van Ulicoten meegenomen), Champagne (die eigenlijk bedoeld was al douche voor de coaches, wat naar mijn inziens niet goed gelukt is), applaus en toejuichingen van het talrijke meegekomen publiek. Dit werd nog dunnetjes over gedaan in de eigen kantine met als spreekstalmeester Maurice Hermans en een doef doef deuntje.
Ik wil hierbij de jongens en de coaches van harte feliciteren met het kampioenschap. Wat ook voornaam is en leuk om te zien, is dat de groep beter en volwassener (het zijn nog pubertjes) is gaan voetballen. Ze hebben zeker een hoop dingen bijgeleerd. Mitch en Mathijs bedankt hiervoor.

Geschreven door een voetbalouder.
 

Verslagen

Terug naar boven