Unitas JO 13-6 met zwaarbevochten gelijkspel tegen SVC JO 13-1

Unitas'30 JO13-6
24-03-2018
1 - 1

Scheidsrechter:   J. (Jori) Bol
Na het gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Welberg 2 weken geleden gingen we nu op bezoek bij SVC in Standaardbuiten. Hier moesten we proberen om in ieder geval de ongeslagen status vast te houden.

De jongens begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd en in het eerste kwartier gingen de kansen over en weer met een licht veldvoordeel voor Unitas. Keeper Robbie stond weer rotsvast in de goal en dat gaf de jongens zelfvertrouwen om verder naar voren te voetballen. Er werd goed gecombineerd en spits Thijs liet zich goed zien met enkele rushes richting de goal van de tegenstander. Helaas was zijn eerste schot op de paal maar even later was het wel raak en scoorde hij 1-0 voor Unitas!

Na dat doelpunt werd het lastiger. De tegenstander schakelde over op lange ballen die over de verdediging werden gelegd. De kansen die daardoor ontstonden konden door de Unitasverdediging samen met de keeper telkens maar ternauwernood worden verijdeld.

In de tweede helft ging het zo door. Ook Unitas kreeg kansen maar die van SVC waren op dat moment echt gevaarlijker. Na tien minuten scoorde SVC dan ook de 1-1. De jongens bleven hard werken maar het leek of SVC wel met 14 man in het veld stond. Elke afvallende bal was voor hen en er ontstond een stormloop op de goal van Unitas. Telkens werden de kansen net om zeep geholpen door de uitstekende keeper en de hardwerkende verdediging. Aan het einde van de wedstrijd was er zelfs een ouderwetse scrimmage voor de goal van Unitas. Met ware doodsverachting gooiden de jongens zich voor de schoten en zo werd de 1-1 en ongeslagen status veiliggesteld.