Unitas'30 JO12-3 Door hard werken verdiend gewonnen!

Sc 't Zand JO12-4
Unitas'30 JO12-3 (najaar)
16-09-2017
3-4

Tussen de beker en de competitie door is nog snel een vriendschappelijk duel gepland om de jongens maar zoveel mogelijk het spelen op het grote veld en alle aspecten daarvan te laten ervaren. Helaas waren er hierdoor afmeldingen maar gelukkig konden we een beroep doen op Walid en Yassin van de JO12-6. Klasse jongens!

In deze wedstrijd zouden twee gelijkwaardige ploegen tegenover elkaar staan en dat bleek ook want in de eerste helft golfde het spel op en neer met over en weer kansen. Ik durf te stellen dat Unitas iets beter was dan de tegenstander waarbij vooral het middenveld door onze jongens geclaimd werd als eigen terrein. Ondanks dat, wilden verschillende grote kansen er helaas net niet in. Dan weet je dat het gevaarlijk kan worden. De tegenstander ging het middenveld overslaan en lange ballen naar voren leiden tot uitbraken. Gelukkig kon onze keeper Robbie kordaat ingrijpen en zijn doel schoon houden. Toen, aan het einde van de eerste helft toch een doelpunt van Unitas. Een bal werd niet goed door ’t Zand weggewerkt en belandde voor de voeten van Raf. Die aarzelde geen moment en schoot binnen in de lange hoek!

Na de rust ging het lange tijd heel goed met Unitas. Het was aanval op aanval op de goal van ’t Zand en dit leidde tot 2 fijne doelpunten van halve middenvelder/halve spits Thijs. Daarna ging de conditie ook meespelen. Unitas had slechts 1 wissel die ook nog licht geblesseerd was (Jeroen, top dat je bent meegegaan!) terwijl ’t Zand maar liefst 5 wissels achter de hand had. Hierdoor ontstonden er kansen en uiteindelijk ook een goal voor de tegenstander. Deze aansluiting werd echter snel teniet gedaan door Max die met een bekeken afstandsschot de 4-1 liet aantekenen.

Daarna was de tijd eigenlijk verstreken maar de scheidsrechter liet nog bijna 10 minuten doorspelen. De jongens zaten na het harde werken helemaal doorheen en het was logisch dat ’t Zand met die verse wisselspelers het spel verder overnam. Nog 2 tegendoelpunten moesten we incasseren maar toen konden we toch een terechte overwinning van 3-4 voor Unitas noteren!