Unitas JO12-3 in evenwicht tegen De Alblas JO12-2!

Unitas'30 JO12-3 (najaar)
28-10-2017
2 - 2

Scheidsrechter:   Beer, Jan Leendert de
Vanaf de start was het duidelijk dat beide teams er zin in hadden en niet zomaar de punten cadeau zouden geven. De eerste 20 minuten werden er weinig kansen gecreëerd maar rond het middenveld werden felle duels gestreden om het balbezit. Unitas maakte daarbij handig gebruik van de buitenspelval door als verdediging op één lijn te acteren om zo counteraanvallen te voorkomen. Toch, aan het einde van de eerste helft een ongelukkig moment van Unitas waarbij de bal niet goed werd weggewerkt. Een voorzet op de vrijstaande spits maakte de keeper kansloos, 1-0 voor De Alblas.

Na de rust had Unitas de wind mee en was het tijd om de aanval in te zetten. Nu was het de beurt aan De Alblas om achterin een steekje te laten vallen. Miscommunicatie tussen de laatste man en de keeper gaf Tristan de gelegenheid om de bal tussen de palen te schieten, 1-1.

Hierna gingen beide teams verder met mogelijkheden aan beide zijden. Het moet worden gezegd dat de kansen van de tegenstander net wat beter waren dan die van Unitas maar gelukkig hielt keeper Robbie met een paar voortreffelijke reddingen Unitas in de wedstrijd.

Aan het einde van de wedstrijd kreeg Unitas de overhand en was er het gevoel dat er mee te halen viel. Als het dan niet lukt om te scoren dan kun je wachten op een tegencounter. Die kwam dus ook en helaas werkte de buitenspelval deze keer niet omdat hun spits vanaf eigen helft startte, 2-1 voor De Alblas. Met nog 5 minuten te spelen ging Unitas vol op de aanval spelen. Er waren verschillende kansen die niet lukten totdat Thijs de bal kreeg en opstoomde naar de goal van de tegenstander. Hij zou vast en zeker hebben gescoord als hij niet net buiten het strafschopgebied werd getackeld, directe vrije trap. Gelukkig stond Jeroen, de vrije trappenspecialist op dat moment in het veld. Met een bekeken trap over de muur liet hij de keeper kansloos en bolde het net die wedstrijd voor de laatste maal, 2-2!