Kogelvangers JO9-3 ZA
04-02-2017
3-0

Scheidsrechter:   Diego Forsten (S)
Het is zaterdag 4 februari als we thuis voor de beker aan treden tegen de Kogelvangers JO9-3.
We verzamelen om 10.10 en zijn vandaag met z'n 9en.
Jayden is er helaas niet bij omdat hij andere verplichtingen had en wel in het sprookjesbos te Kaatsheuvel. Angela volgende keer wel eerst overleggen hé.. ;-)
We beginnen de bespreking en vertellen onze jongens dat we weer een belangrijke wedstrijd voor de boeg hebben. Immers bij winst bekeren we verder en anders is ons beker "sprookje" voorbij. Onze tactiek blijft ongewijzigd, Plezier en sportiviteit staan bij ons voorop + goed samenspel want het is tenslotte een teamsport!
Na vorige week een goede generale repetitie gespeeld te hebben in het voorprogramma van het 1e zijn we optimistisch over een goede afloop.
We beginnen gebruikelijk met Panos in doel. Cas, Bas en Mika beginnen in de achterste linie en voorin beginnen Ruben, Lars en Joris. Fabian wou als 1e in de wissel en Jens houd hem gezelschap.
We spelen 7 tegen 7 en met onze balvaardige jongens moet dit wel te doen zijn.
Diego is scheidsrechter en achteraf kunnen we hem alleen maar complimenteren omdat hij foutloos heeft gefloten.
De wedstrijd begint om 10:45 uur en van te voren gaan we nog langs onze tegenstanders van Kogelvangers JO9-3 om hun succes te wensen.

De wedstrijd begint en de eerste minuten hebben we veel balbezit met vooral Ruben en Joris aan de bal maar ook Mika laat zich regelmatig van voren zien. We creëren een paar kansen maar de bal wil er maar niet in gaan. Dan krijgt ook onze tegenstander meer balbezit en behouden Cas, Bas en ook Panos met een paar prachtige reddingen ons van een achterstand.
Het wedstrijdverloop kan op dit moment nog alle kanten opgaan.
Inmiddels zijn Jens en Fabian gewisseld en is het een mooi schouwspel echter de doelpunten blijven in de 1e helft uit.
Diego fluit voor rust en we roepen onze jongens bij elkaar. We geven aan dat het spel er goed en verzorgd uit ziet en dat we vooral op deze voet door moeten gaan en als het kan er nog een schepje bovenop moeten doen.
Ruben en Jens blijven bij de start van de 2e helft bij de leiders staan en ons team vliegt er weer. We laten ons een beetje overrompelen in de beginfase en worden terug gedrukt naar achteren. Lars is voorin gebleven en door een snelle uitbraak en een goede paas van Joris wordt Lars bereikt en kan zo alleen op de keeper afgaan. Gelukkig blijkt Lars ook een coole kikker te zijn en schiet door de benen van de keeper van Kogelvangers, mooi gepoort, en dat wordt door Unitas JO9-7 gevierd. Na en paar minuten kan er alweer gejuicht worden, nu is het Joris die met een mooi geplaatst schot de keeper weet te passeren. Kogelvangers JO9-3 geeft echter nog niet op en krijgen zowaar ook een paar kansen om het gat van 2 doelpunten te dichten. Echter weten Panos met prachtige reddingen en Cas en Bas met gevaar voor eigen leven de bal elke keer tegen te houden en weg te werken.
We krijgen nog een hoekschop en Jens mag deze nemen. Jens krijgt de bal bij Mika en Mika schiet deze bal via een hand van één van de spelers over de doellijn. 3-0 maar deze wordt afgekeurd en we krijgen een penalty. Mika mag deze nemen omdat zijn doelpunt afgekeurd is. Mika neemt een aanloop en via de keeper schiet hij ons naar de eindstand van 3-0.
We hebben vandaag als team weer een mooi resultaat gehaald door goed samenspel en in het teambelang te denken ipv eigenbelang. Jongens één voor één hebben jullie een belangrijke bijdrage gehad aan dit mooie resultaat. Op naar volgende week waar onze eerste competitiewedstrijd van dit voorjaar te wachten staat, een trotse leider.