E9: Ongeslagen kampioen, na bizarre triller!

Unitas'30 E9
16-04-2016
1-1

Beste volgers van E9

vandaag was de dag dat het moest gebeuren. 4 punten voorsprong op de nr 2 Klundert E2 met nog 2 wedstrijden te spelen. Oftewel vandaag bij gelijk spel of winst, is de cup met die grote oren voor ons. Of zou er een einde komen aan onze ongeslagen status?
De zenuwen zaten bij de coaches er deze week al vroeg in. Diverse malen met elkaar ge-appt. Welke tactiek is het beste? is iedereen fit? Nachtelijke sessies gingen eraan voorbij en vrijdagmiddag zagen we eindelijk het licht. Laten we spelen als Atletico Madrid: fel op de bal en constant druk op de tegenstander zetten. Gaat dit lukken?
De coaches zijn deze week in ieder geval kilo's afgevallen, omdat de zenuwen aardig op de maag speelden.
Met een volledige selectie konden we aantreden tegen Klundert. Vanaf het begin af aan zaten we er bovenop. Klundert kwam zeer moeilijk over de middellijn. We konden telkens de bal snel veroveren. Kansen genoeg, maar in de 1e helft wilde de bal er niet in. 0-0 was de ruststand.
In de rust nogmaals het team op scherp gezet en we wilden blijven aanvallen, zodat de kansen wederom kwamen. Dit lukte in het begin van de 2e helft goed, waardoor we diverse kansen kregen, echter het lukte telkens net niet. Kampioenenstress?
Toen kwam er een corner. Die werd goed voor de goal gelegd, waarna een speler van Klundert de bal verkeerd raakte. Vervelend om op deze manier voor te komen, maar hij telt natuurlijk wel 0-1.
Hierna werd de wedstrijd opener, want Klundert wilde vechten voor hun laatste kans. Klundert ging er vol op en hier hadden we moeite mee. Dit resulteerde in een betwistbare handsbal (aangeschoten hands), de scheidsrechter was resoluut en legde de bal op de stip. Onze keeper kon de penalty niet stoppen, want die werd snoeihard ingeschoten door Klundert 1-1.
Met nog 10 minuten te gaan lag alles weer open. Wij kregen nog enkele kansen, maar wisten deze niet te benutten. In de laatste minuut (volgens het scorebord was de extra tijd al aangebroken) kreeg Klundert nog 3 hoekschoppen. Iedereen was terug in het eigen strafschop gebied en tot 4x aan toe werd de bal ingeschoten, geblokt en uiteindelijk weggewerkt. Toen kwam het bevrijdende eindsignaal..........Kampioen!
Jason, Koen, Sem, Josh, Niels, Raf, Jeron, Rick, Jeroen, Shamil een topprestatie geleverd vandaag, door te blijven knokken voor die punten. Terechte ongeslagen kampioen!!
Dit soort wedstrijden hebben we de gehele competitie gespeeld, waardoor de supporters inmiddels een paar jaar ouder zijn geworden. Niet erg: mooie, onvergetelijke en ontroerende momenten hebben we dit seizoen aan de supporters gebracht. namens het team: supporters bedankt. Het kampioensfeest is volgende week na de laatste thuiswedstrijd. Dus supporters: jullie zijn van harte uitgenodigd: de eerste ronde is van ons!