LRC O12
Unitas'30 O12
02-04-2016
1-5

Oh wat smaakt een overwinning lekker! Na liefst twee maanden zonder winst, won O12 gister eindelijk weer. In Leerdam werd het 1-5 tegen de leeftijdsgenoten van LRC.

OK, het afgelopen programma was loodzwaar. Achtereenvolgens Baronie, Roosendaal, JEKA en RBC zijn niet de minsten. En ja, er zat een stijgende lijn in ons spel en de beleving. Gister was het dan ook weer genieten. Dat geeft de burger moed :)

Helaas hadden we één afmelding. Bram O was afgelopen week geblesseerd geraakt. Jesse van D3 kwam versterken. Jesse had net met 5-0 gewonnen met D3, dus hij kon ons vast meer vertellen over 'hoe een overwinning voelt'.

Na een ritje van zo'n 40 minuten belanden we in Leerdam. Voor velen van ons een onbekende bestemming. LRC O12 speelt in een andere O12-competitie tegen teams uit andere regio’s dan wij gewend zijn en draait daarin keurig bovenin mee.

We traden vandaag aan met een ietwat andere opstelling dan we gewend waren. Finn keepte, achterin Bram S, Bas, Boaz en Luan, op het middenveld Tobias, Rick en Daan en voorin Joren, Rik en Jesse. In de wissel begonnen Yin, Lars en Nourdinne.

In de beginfase golfde het spel wat op en neer en na zo’n 10 minuten kwamen de gastheren op voorsprong. In al zijn enthousiasme haalde Bram S zijn tegenstander onderuit in de zestien en de scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop geven. Finn zat nog wel in de goede hoek, maar kon er net niet bij. Even later werd de gehele rechterkant gewisseld en kwamen Yin, Lars en Nourdinne erin. Bram was nog altijd verbolgen over de gegeven strafschop, hoewel verder niemand twijfelde of deze terecht was ;)

We pikten de draad weer op en kregen wat kansen. Joren en Jesse kwamen diverse keren erlangs op de flanken en uiteindelijk viel de gelijkmaker ook vanuit een aanval over de zijkant. Rick Rademaker stuurde Jesse weg en de debutant wist hier wel raad mee. Oog in oog met de Leerdamse doelman schoot Jesse koelbloedig raak.

Hierna een persoonlijk hoogtepunt voor Richard L. We kregen een hoekschop aan de rechterkant en Richard L. sommeerde Daan naar de denkbeeldige hoek. Daan krulde de bal fraai richting de doelmond, waar de toegesnelde Rick R. kiezelhard raak kopte. Vijf minuten later een kopie van de 1-2. Corner op rechts, Daan naar de hoek, krulde ‘m voor, Rick kopte raak. 1-3, kort voor rust.

Een ongekende weelde voor de Unitassers, een 1-3 ruststand na drie opeenvolgende nederlagen. En het spel was zeker acceptabel. Fijn!

In de rust kwam de gehele linkerflank eruit. Bram S, Tobias en Joren kwamen erin. Meteen na rust kwamen we op 1-4. Bram S nam een vrije trap op de linkerflank waarna Tobias de bal erin liep.

De wedstrijd bleef aardig op en neer gaan. Beide ploegen kregen wat kansen, maar alleen Nourdinne wist nog te scoren. Een mooie goal overigens. Alleen op de doelman stifte Nourdinne de bal vanaf randje zestien over de keeper in de lege goal.

Een prima overwinning. Komende zaterdag spelen we tegen SKNWK D1 voor de beker. Tot dan