MOC'17 E2 ZA
Unitas'30 O10
16-01-2016
1-4

Op deze koude zaterdagochtend werd er afgereisd naar MOC in Bergen op Zoom voor een bekerwedstrijd tegen MOC E2. Er stond een gure wind schuin over het veld, maar de spelers leken hier weinig last van te hebben. Tijdens de warming up was te zien dat Unitas vandaag in deze bekercompetitie wederom te maken kreeg met een fysiek sterke tegenstander.
Om half 9 werd er afgetrapt en het was nog maar net op tijd licht.
Al in de derde minuut was er een eerste kans voor Unitas met een schot in de korte hoek van Lars.
Even later was het MOC dat een poging waagde, maar Kane was vanaf het begin af aan scherp en pakte de poging van dichtbij. In de 10e minuut had Unitas geen antwoord. MOC nam een corner en een vrijstaande speler kopte de bal via een rug van zijn medespeler binnen, 1-0.
Na een kwartier spelen was het MOC dat met een snelle uitbraak 3 tegen 1 kwam te staan maar door goed uitstappen van Binc liep deze kans met een sisser af.
Het spel golfde op en neer en de meegereisde supporters kregen het steeds warmer van het vertoonde spel van Unitas.
In de 17e minuut speelde Fadi de bal in op Jip, hij draaide door en schoot de bal helaas net voorlangs. Vijf minuten voor rust was het raak. Met een individuele actie omspeelde Sam zijn tegenstander en schoot de bal in de verre hoek langs de keeper tegen het net, 1-1.
Nog net voor rust leek Unitas een voorsprong te pakken. Jip ging alleen op de goal af, maar zijn schot ging net over.
Helaas was het in de 2e helft net zo koud…
In de 4e minuut schoot Jermy de bal op de lat, de bal sprong terug het veld in en uit de rebound schoot Fadi de bal in de korte hoek. Ook deze poging werd tegengehouden en de bal kwam weer het veld in. Drie keer is scheepsrecht zeggen ze wel eens en dat werd bewezen door Jermy met zijn rebound. Met een licht van richting veranderd schot vloog de bal in de korte hoek binnen, 1-2.
Vijf minuten later hielden de supporters hun adem in….
Kane rolt de bal in op Binc, Kane loop met zijn rug naar de bal terug naar zijn goal, Binc speelt de bal toch terug op Kane, maar die ziet de bal niet aankomen….de bal komt voor de voeten van een tegenstander die de bal vervolgens op het doel schiet…maar Binc was net op tijd op de doellijn om dit schot weg te werken….
Zeven minuten voor tijd is er een kluts voor het doel van MOC, de bal beland uiteindelijk voor de voeten van Jip die binnen schiet, 1-3.
Een minuut voor het eindsignaal pikt Lars een doelpunt mee. Een afgeslagen bal wordt laag binnengeschoten, 1-4.
Een mooie overwinning van de mannen waarbij de tegenstander af en toe van het spreekwoordelijk kastje naar de muur gestuurd werd.