E8 door naar de volgende ronde na winst op Rood Wit E3

Rood Wit W E3 ZA
Unitas'30 E8
24-10-2015
0-8

Vandaag de laatste wedstrijd in de bekerpoule. Na de 2 voorgaande wedstrijden gewonnen te hebben moesten we vandaag de klus klaren. Met Jasper die nog herstellende was en Luca met vakantie was de bezetting krap. Gelukkig werd Sem Verheijen van E9 bereid gevonden ons vandaag te versterken.

We begonnen goed fel en zetten Rood Wit meteen onder druk. na een paar minuten veroverde Tomas de bal op het middenveld. Met een splijtende pass zette hij de goed doorgelopen Milan vrij voor de keeper die beheerst de 0-1 binnen schoot. Weer een paar minuten later was het weer Milan die opkwam op rechts, zijn man uitkapte en in de korte hoek de 0-2 binnen schoot. Daarna werden we wat slordiger. Omdat duidelijk was dat Rood Wit weinig tegenstand bood ging iedereen voor eigen kans en was het positiespel minder. Rood Wit probeerde het wel, maar Sem, Thomas en Quinten losten alles achterin prima op. Joep had niet veel te doen, maar wat hij moest doen was goed. Toen na wat aanwijzingen het samenspel weer beter was ging de druk er weer vol op. We kregen veel kansen, maar misten wat geluk in de afwerking. Uiteindelijk was het pascal die goed voor zijn man kwam en een goede pass op Milan gaf. Die vond wel het nel en de 0-3 en een zuivere hattrick was een feit. Het slotakkoord in de eerste helft was voor Tomas die na diverse pogingen met een knap afstandsschot de ruststand op 0-4 bepaalde.

Na rust besloten we wat wijzigingen in de posities uit te proberen. We gingen met 2 man achterin spelen en Thomas op het middenveld er voor. Dat was even wennen, maar ging uiteindelijk wel lopen. Martijn had de plaats van Milan in de spits overgenomen en worstelde zich door de verdediging van Rood Wit heen voor de 0-5. Daarna was het de beurt aan Pascal die zich samen met Martijn een weg door de verdediging wist te banen en 0-6 binnen schoot. De 0-7 was weer voor Pascal op een goede pass van Tomas. Een paar minuten voor tijd scoorde ook Pascal een onvervalste hattrick door na een scrimmage voor het doel de 0-8 binnen te knallen.

Hiermee was de buit binnen en hebben we alle 3 de poulewedstrijden winnend afgesloten. Op naar de knock out fase en na de herfstvakantie weer de competitie in met een compleet team.