04-04-2015
1-1

Scheidsrechter:   Oomen, Gerwin… (+2)
Deze zaterdagavond kreeg Unitas'30 bezoek uit Engeland. De jeugdteams O11 en O12 van profclub AFC Wimbledon speelden tegen resp. D3 en D1.

Stipt om 19:00u startte arbiter Oomen de wedstrijd en de gasten lieten er geen gras over groeien. Vanaf de eerste minuut werden er felle duels uitgevochten en zette Wimbledon volop druk op de Unitassers. D3 had het niet makkelijk en gaf in het eerste kwartier wat kansjes weg. Eén van de eerste echt grote kansen was ook meteen raak. Een mooie en snelle actie vanaf de rechterflank, bal werd teruggelegd en het was een koud kunstje, 0-1.

Naarmate de eerste helft vorderde werd duidelijk dat de jongens van D3 zelf ook inzagen dat ze uit een ander vaatje moesten tappen. We werden langzaam wat sterker, wonnen wat meer duels en er werd wat meer op de Engelse helft gevoetbald. Helaas nog zonder grote kansen.

Na rust eigenlijk één en al Unitas'30 wat de klok sloeg, hoewel de eerste grote kans na zo'n 5 minuten nog voor Wimbledon was. Een duel tussen Justin en de rechtsbuiten werd bestraft met een strafschop. De Engelse verdediger legde de bal op de stip, nam de aanloop, maar Jordy dook als een kat naar de hoek en tikte de bal naast.

Misschien was dit ook wel hetgeen wat Unitas'30 nodig had, want vanaf dat moment zochten de geelhemden hartstochtelijk de aanval. Wimbledon kwam er niet meer uit en Unitas'30 rook dat er iets te halen viel. Uiteindelijk viel de gelijkmaker ook. De Engelsen werden teruggedrongen in de opbouw en de keeper passte de bal naar de linksback. Maar Levi had dit door en kon de bal met de punt van zijn voet onderscheppen. Met een vrije doortocht naar de keeper rondde Levi fraai af met een stift vanaf randje zestien, 1-1.

Hoewel Unitas'30 het restant van de tweede helft sterker bleef, kwamen er weinig grote kansen meer. Remco had nog een fraai schot, maar deze ging net langs de paal.

Nadat de scheidsrechter floot voor het laatste fluitsignaal werd op sportieve wijze bedankt voor de wedstrijd en afscheid genomen van de Engelse opponent. We kunnen terugkijken op een prima wedstrijd met veel passie. Leuk om te zien!

Maandag moeten we naar en tegen Noordhoek D1, voor de beker. Tot dan.