Brabant United D3
Unitas'30 D3
10-02-2015
4-2

Op deze dinsdagavond speelde Unitas'30 D3 tegen Brabant United D3, wat volledig bestaat uit tweedejaars E-pupillen. Het team speelt in 1e klasse tegen voornamelijk tweedejaars D-pupillen en draait daarin keurig mee in de middenmoot. Een gewaagde tegenstander, zou je zeggen. De Waalwijkers hebben tevens de beschikking over een geweldige middenvelder uit Etten-Leur, voormalig Unitasser Marco van der Maden steelt wekelijks de show (heb ik me laten vertellen) en is daar één van de regisseurs op het middenveld.

Kortom, voldoende ingrediënten om er eens goed voor te gaan zitten.

Net als de wedstrijd tegen ASWH kwam Unitas'30 knallend uit de startblokken. Na een aftastend opening kwam Amine in de vijandelijke zestien en schoot hard raak. Wederom kregen de vaste D3-volgers een déjà-vu voorgeschoteld, want net als ASWH kwam ook Brabant United binnen enkele minuten op gelijke hoogte. Een mooie dieptepass werd op waarde ingeschat door Waalwijkse aanvaller die koelbloedig afrondde.

In de eerste helft waren de teams redelijk aan elkaar gewaagd waarbij Unitas'30 redelijk veel kansen of mogelijkheden kregen. De 1-2 was een fraaie treffer. Een hoekschop van Ricardo werd hard en laag voorgetrokken waarna Amine vanaf de zestien in kwam lopen en hard en hoog raak schoot. Prima doelpunt en tevens de ruststand.

Het tempo lag moordend hoog in de eerste helft en werd in de tweede helft gecontinueerd. Overal op het veld werden 1 tegen 1 duels uitgevochten en er werd geen meter ruimte aan elkaar gegund.

In de eerste tien minuten van de tweede helft kwam de thuisploeg langszij en op voorsprong, mede door een treffer van Marco van der Maden.

Unitas'30 ging vol passie op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook zeker de mogelijkheden om weer terug in de wedstrijd te komen. Ook Brabant United kreeg kansen, waarbij Jordy nog een prachtige interceptie had bij een 1 tegen 1 situatie toen één van de aanvallers voor hem verscheen. In de slotfase werd het nog 4-2 en was de wedstrijd gespeeld.

Al met al kunnen we terugkijken op een prima oefenpartij tegen een jonge maar hele sterke tegenstander.

Volgende wedstrijd is volgende week woensdag, in Hulst, tegen de Zeeuws-Vlaamse selectie O12.