MOC'17 D3 ZA
Unitas'30 D3
13-12-2014
2-4

Drie keer achter elkaar tegen MOC'17, er zijn ergere dingen. Nadat we voor de competitie twee keer tegen MOC'17 D4 hebben gespeeld, moest Unitas'30 deze keer op bezoek bij MOC'17 D3. Dit keer voor de beker en dit keer tegen een team met allemaal tweedejaars D-pupillen.

MOC'17 D3 had de volgende ronde van de beker op overtuigende wijze bereikt. Tegen alleen maar D1-tegenstanders won het alle wedstrijden en werd het eerste in de poule met een doelsaldo van 24-0. Duidelijk!

We misten vandaag Ozan, die ziek thuis zat. Verder was iedereen fit. En dat was te merken. De eerste helft speelden we erg goed. We combineerden, kregen kansen en we hadden plezier. Toch stond er een 2-2 ruststand op het denkbeeldige scorebord.

Nadat we enkele mooie kansen of aanvallen niet konden benutten, was het uiteindelijk Levi die enigszins gelukkig de openingstreffer mocht maken. Bij goed druk zetten onderschepte hij de bal en schoof de 1-0 beheerst binnen.
Kort hierna kwam de tegenstander langszij. Een harde trap naar voor en de Bergse spits was er als de kippen bij. Zijn lobje over Jordy was mooi en trefzeker.

Zo stonden beide teams al weer snel gelijk. Maar weer kwam Unitas'30 op een voorsprong. Na goed combineren werd Sohayb vrijgespeeld in de zestien en schoof de bal langs de keeper.

Kort voor rust werd het 2-2. De thuisploeg kreeg in de eerste helft enkele corners, maar deze werden vakkundig uitverdedigd. Nadat een volley uit een afvallende bal eerder nog werd geblokt, was het even later wel raak. Na een goede combinatie werd de bal hard en hoog binnen geschoten.

In de rust werden de jongens erop gewezen om anders om te gaan met de kracht van MOC'17: de lange bal. Deze opdracht werd met verve vervuld en in de tweede helft werden er weinig kansen weggegeven. De meeste ballen die Jordy kreeg waren een gevolg van doorschietende passes. De verdediging stond als een dijk te verdedigen en iedereen werkte zich een slag in de rondte.

Hoewel de eerste helft in balbezit beter was, hebben we in de tweede helft ook laten zien dat we ons kunnen wapenen tegen een fysiek sterkere tegenstander.

Kort na rust kwamen we via Sohayb op voorsprong, waarna Levi halverwege de tweede helft voor de beslissing zorgde.

Zo zijn we een ronde verder in beker en is de winterstop aangebroken. Deze week trainen we nog en volgende week zaterdag zijn we vrij.