Zaterdag 5 mei 2012: Neerlandia C1 - Unitas’30 C4

Neerlandia'31 C1
Unitas'30 C4
05-05-2012
2-2

Het ging nog ergens om in Dorst: als de thuisclub zou winnen, zouden zij 2e worden in de competitie en wij 4e, bij ander resultaat zouden wij 2e worden en Neerlandia 4e. Dus volop spektakel!

Neerlandia C1 speelde verzorgd voetbal en had veel technisch bekwame spelers. Daardoor hadden zij het best van het spel, maar zonder echt gevaarlijk te worden. En opeens schoot Vince er vandoor en prikte de bal in de korte hoek binnen: 0 – 1! Voor ons! Ondanks dat dit vrij vroeg in de wedstrijd gebeurde, sloeg de vertwijfeling bij Neerlandia C1 al een beetje toe. Mooi! Onze achterhoede kwam redelijk onderdruk te staan, maar Yoshi had hun topscoorder goed onder controle: die zou niet scoren vandaag! Ook Levi en Dylan stonden hun mannetje en Joëlle ruimde alles bekwaam op. Onze middenvelders hadden het druk: toch vaak achter hun tegenstander aan maar ondertussen ook helpen bij een aanval van ons. Stan, Darcy en Ties werkten zich een slag in de rondte. Voorin kreeg Thomas een klein kansje. Toch viel halverwege de eerste helft de gelijkmaker toen hun aanvoerder vanaf de 16 de bal hoog in de goal knalde: 1 – 1. Geen paniek, zij moesten immers winnen en dus minimaal nog ééntje scoren. En dus veranderde het wedstrijdbeeld niet en warempel stonden we opeens weer voor!
Nu was het Youri die sneller bij de bal was dan de twijfelende keeper en de bal langs hem schoot: 1 – 2. Nu sloeg de vertwijfeling toe bij Neerlandia C1. Unitas’30 C4 was toch die ploeg waar ze voor de winterstop dik verdiend met 4 – 1 van gewonnen hadden? Ha, dat was toen, maar nu zijn wij beter! Wij zijn wel dezelfde ploeg, maar niet hetzelfde team!

Tijdens de rust maakten we ons op voor een hete 2e helft. Het was te verwachten dat Neerlandia C1 nog meer druk zou ontwikkelen. Wij zouden gewoon blijven doorgaan: bij een tegengoal niet in paniek raken en hopelijk er nog ééntje bijprikken. De eerste helft had veel kracht gekost en Regi en Amaar, die als reserve waren begonnen, konden ook vol aan de bak. Neerlandia C1 kwam een paar keer goed door, wat resulteerde in vrij veel corners die gevaarlijk voor de goal geslingerd werden, maar steeds zat of een hoofd van ons er tussen of zij kopten naast. En die ene keer dat ze gevaarlijk naar de goal kopten, tikte Thijs de bal over de lat. Zo hielden we het achterin droog en loerde we op de counter. Neerlandia C1 speelde veel op buitenspel, maar af en toe zaten de grens- en scheidsrechter er behoorlijk naast, wat wel irritatie opleverde. Maar we lieten ons niet van de wijs brengen. Zo’n tien minuten voor tijd vond hun aanvoerder het tijd de spanning op te voeren door weer te scoren: 2 – 2. Dat was het startsein voor Neerlandia C1 om alles op de aanval te gooien, maar Unitas’30 C4 hield stand en de 2e plaats was binnen!

Gezien de stand in de competitie voor de winterstop is dit een geweldig resultaat! Een beetje zoals Feijenoord (jammer dat wij niet Europa in mogen, maar ja: je kunt niet alles hebben).
TSC C4 heeft alle wedstrijden dik gewonnen en hoorde eigenlijk niet in deze klasse thuis. Dus wij zijn kampioen van de rest!
 

Verslagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven