Zaterdag 28 april 2012: UVV’40 C2 - Unitas’30 C4

UVV'40 C2
Unitas'30 C4
28-04-2012
2-3

Het leek zo’n wedstrijd te worden waarin niets lukte: passes kwamen niet aan, geen gevaarlijke kansen, regelmatig een doorbraak van de tegenstander die in de middenmoot op de ranglijst staat, dus veel lager dan wij. Zou het onderschatting zijn? Enfin, over de eerste helft kunnen we zeer kort zijn: 0 – 0.

In de rust spraken de leiders en de meegereisde trainer Luuk de groep toe: als we het niet op souplesse konden winnen, dan op inzet! Dat hard al kort in de tweede helft resultaat, toen gastspeler Shiran de score opende: 0 - 1. Zou we er over UVV’40 C2 heen lopen? Niet echt, want na een counter scoorden zij de aansluitingstreffer. Unitas’30 C4 had nu wel het betere van het spel en kreeg grote kansen (bal van doellijn getrapt, gevaarlijke corners waarna een scrimmage volgde), maar de bal wilde er niet in. En ja hoor, we leken het deksel op onze neus te krijgen toen de tegenstander vijf minuten voor tijd de 2 – 1 maakte. Toch gaven we niet op en we zweepten elkaar op naar grote hoogte! Eerst zorgde Darcy met een schitterend schot met links hoog in de linkerhoek voor de 2 – 2 en Ties maakte het feest compleet door in de slotseconde na een corner de bal vanaf 7 meter keihard hoog in het doel te rammen: 2 - 3. Toch nog gewonnen!

Het wordt spannend met volgende week de inhaalwedstrijd voor de boeg. We staan op een gedeelde 2e plaats met SCO/TOFS C4 (beiden 25 punten, SCO iets beter doelsaldo, maar wij een wedstrijd minder) en tegenstander Neerlandia C1 heeft 24 punten. Bij winst of gelijkspel worden we 2e , bij verlies 4e. Dus we gaan ervoor!