Moerse Boys C2
Unitas'30 C5
21-04-2012
10-3

Na een reeks goede overwinningen (op The Gunners na) zouden we in Zundert proberen een punt minimaal mee te nemen. Om kwart over 10 waren we met 11 man op ons eigen sportpark De Lage Banken, dus vertrokken we met 11 man naar Zundert. Eenmaal aangekomen kregen we op het veld te horen dat we zuinig moesten doen op het stuk nieuwe gras? Niet dat Unitas daar rekening mee zou houden maar we zeiden maar heel braaf dat we er zuinig op deden.

De openingsfase was redelijk in evenwicht, kansen werden niet afgemaakt maar wel vermakelijk om te zien. Beiden vochten we om de 3 punten, en daar kwam in de openingsfase een verassend schot van Brian die nog niet eens zo heel hard was maar ging toch mooi in de hoek en het was 0-1 voor ons.

Lang tijd om daar van te genieten hadden we niet want er werd al snel een steekpass door het midden gegeven en benut door de snelle spits van Moerse Boys. Even na de gelijkmaker was het Fahd die dacht dat die keeper niet tegen afstandsschoten kon, probeer ik het maar ook. En zoveel scheelde het niet maar de keeper hield de bal ten koste van een hoekschop.

En we weten allemaal wie er gespecialiseerd is in corners te benutten en daar was hij weer Niels met z'n 1-2. Paar minuten voor rust kreeg Moerse boys een kans die waarschijnlijk per ongeluk in het goal werd geschoten. Ruststand 2-2

Het was nog 35 minuten knokken voor elk puntje voor beide teams. Ook is dit een prima prestatie omdat een volledig 1e jaars C team tegen een voornamelijk 2e jaars elftal die 2x per week trainde. Dus fysiek waren ze ook sterker dus was het al prima dat we dit haalden. Maar goed Moerse Boys kwam beter in de wedstrijd kwam met veel kansen maar met spitsen die kansen niet goed benutten. Maar daar was weer eens een kans voor Unitas'30, het was Fahd die met zijn bewegingen 2 á 3 man voorbij liep en Jay diep stuurde en hem mooi in het net schoot. Het was nu de taak om meer te scoren en de wedstrijd te beslissen, of de stand te behouden.
Direct na de 2-3 scoorde Moerse Boys vanaf de uittrap de 3-3, en in recordtijd de 4-3 via een bal op de lat en in de rebound erin werd geschoten. Daarna kwamen ze ook weer met de 5-3 en 6-3 door de snelle linksbuiten die er opmerkelijk in de 1e helft niet in stond maar wel opvallend beter was dan de rest van het team.

Toen ruilde Jilles eventjes zijn rechtsback positie met Milad voor de rechtshalf, en stond het broertje van Niels ook op de linksback positie ten kostte van Eric.
Later kwamen ze dan met 2 corners die allebei werden benut en was het 8-3 en de moed was opgegeven. En dan kwamen de 9-3 en 10-3 , en die 10 doet nogal pijn als je weet dat we 2-3 hebben voorgestaan.

Maar fysiek en conditioneel hebben we de eerste helft stand gehouden tegen een ouder team.