Unitas JO11-1 verslaat koploper Boeimeer

Boeimeer JO11-1
22-10-2016
2-0

Scheidsrechter:   Thomas Klaassen (S)
Na de kansloze nederlaag tegen Boeimeer 2 weken geleden was er vandaag al de kans om revanche te nemen. Boeimeer had vorige week verloren dus een overwinning moest binnen de mogelijkheden liggen.
Vanaf het begin af aan was de thuisploeg scherp en gretig wat in de eerste minuut al het eerst gevaar opleverde. Jermy gaf een diepe bal op Stan, maar hij kwam een teenlengte tekort om de bal te verlengen. Een paar minuten later gooide Lars de bal in op Jermy. Hij legde bal terug op Stan maar het schot verdween in de handen van de keeper. Unitas was scherp in de duels en hield de bal achterin met Binc, Jesse en Lucas dicht. In de 7e minuut waren de mannen even niet scherp waardoor Boeimeer een spaarzame kans kreeg, maar gelukkig was het Kane die de thuisploeg op de been hield.
Even later was het Unitas dat er snel uit kwam. Veron legde de bal breed op de aan de rechterflank opstomende Lars, hij schoot hoog richting goal maar de bal ging via de bovenzijde van de lat achter.
Unitas had een overwicht in de eerste helft en zat er kort op, hierdoor kreeg Boeimeer niet de mogelijkheid op te voetballen. In de 19e minuut kreeg Unitas 2x een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Jip wist de bal niet de gewenste richting mee te geven.
Het was wachten op een doelpunt van de thuisploeg, maar het lichte overwicht kon nog niet doelpunten uitgedrukt worden. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt.
In de 2e helft ging de thuisploeg door met waar het in de eerste helft geëindigd was.
Al in de tweede minuut was er een kans voor Unitas, er ontstond een scrimmage voor de goal, Jip wist niet te scoren en uit de rebound schoot Anouar op de lat.
Even later pikte Stan de bal op het middenveld op, legde breed op Fadi, maar het schot ging naast.
Een minuut later werd de bal diep gegeven op Jip, die zette zijn brommer aan en tikte de bal langs de uitgekomen keeper, 1-0. Door dit doelpunt kreeg Unitas vertrouwen en kreeg het vleugels.
In de tiende minuut maakte Jermy een panna bij zijn tegenstander en gaf vervolgens een voorzet door de benen van een volgende tegenstander. Het publiek stond op de banken voor dit kunststukje.
Drie minuten later leek de thuisploeg de voorsprong te verdubbelen. De bal werd diep gegeven op Jermy, hij probeerde de bal met een sliding langs de keeper te spelen. Dit lukte ook, alleen de bal had helaas te weinig snelheid en kon voor de lijn weg worden gehaald.
In de 14e minuut kreeg Unitas een corner. De bal werd afgeslagen door de gasten en kwam voor de voeten van Fadi. Hij legde de bal goed en krulde de bal hoog in de rechterhoek, 2-0.
De voorsprong werd verdiend verdubbeld. In de 16e en 18e minuut was Stan met een kopbal uit een corner van Jermy en Veron nog dicht bij een doelpunt maar deze pogingen gingen helaas net naast en over. Unitas bleef tot het einde geconcentreerd en vechten voor iedere meter en sleepte zo dik verdiend de drie punten binnen.