24-09-2016
1-4

Vandaag de 4e competitiewedstrijd tegen “t Zand ui t Tilburg. Vorig jaar hebben we er 3x tegen gespeeld, waarvan 1 verloren en 2 gelijk.

De selectie bestond vandaag uit 14 man. Ik gooi er gelijk een huiskamervraag in. Hoeveel mogelijke opstellingen kun je maken van deze 14 jongens?
Het antwoord weet ik zelf ook niet, maar ik weet wel dat geen 1 ouder dezelfde opstelling zou kiezen als een ander. Net als bij het Nederlands elftal, waar 16 miljoen bondscoaches zijn, zo heeft JO13-1 ook tig coaches (ik bedoel dit niet verkeerd hoor). Het probleem is, dat er maar weinig jongens onomstreden zijn op een bepaalde plaats. Dit bemoeilijkt het voor Kees en Mitch om een ideale opstelling te maken rekening houdende met diverse randvoorwaarden. Uiteindelijk was dit de opstelling, waar mee we begonnen.
Finn in de goal, Michael, Yin, Daan en Lars in de verdediging. Boaz, Jovi, Tahsin, Rik en Tim op het middenveld en Joren in de spits.

Het was al vrij snel duidelijk dat het middenveld het heel zwaar zou krijgen. Bij de tegenstander staan handige jongetjes die snel en behendig wegdraaiden en makkelijker combineerden dan ons team. We moeten beginnen om niet zelf al balverlies te lijden door elkaar verkeerd aan te spelen. En kort er op zitten, zodat je er voor kan kruipen. Als dat niet gebeurt, dan komen we elke keer een stapje te laat.

Raar maar waar, toch kwamen we voor. Een vrije trap van Tim dwars door het midden, kwam bij Jovi terecht. Die kort draaide en de bal in de goal schoot (1-0). Twee minuten later was het al gelijk door een afstandsschot.

Ook viel de 1-2 op een verkeerd moment, namelijk net voor rust.

Na de rust werd het niet veel beter, want binnen 5 minuten was het 1-4. De wedstrijd was gespeeld. Er kwamen nog meerdere kansen voor ’t Zand, maar die werden niet meer benut.

Toch hadden we nog een aantal x kunnen scoren. In de 48e minuut kregen we nog een vrije trap die genomen werd door Tim. De keper liet het schot los en daarna hadden Bas en Tahsin de mogelijkheid om te scoren, maar ze kregen de bal er niet in. En in de 53e minuut kopte Michael een corner van Daan over de goal.

Op het laatst was er nog een vervelende val van Bram, waarbij hij zijn duim blesseerde. Hopelijk valt het mee. Deze wedstrijd snel vergeten, want volgende week is er weer een wedstrijd.