Unitas'30 O10
07-05-2016
1-2

Op deze warme zaterdagochtend werd de laatste competitiewedstrijd afgewerkt, uit tegen DESK.
De mannen hadden het bereiken van de tweede plaats niet meer in eigen hand, maar er moest gewonnen worden op druk te kunnen houden op ’t Zand.
Al in de tweede minuut kwam DESK op voorsprong. De verdediging werd uit elkaar gespeeld, er stonden tegenstanders ongedekt en de bal werd binnen geschoten, 1-0.
Na vijf minuten was het wederom DESK dat voor het doel van Unitas verscheen, ditmaal kon de bal gered worden door Kane.
In de 8e minuut was het Unitas dat voor de eerste keer iets terug kon doen. Uit een corner volgde ene scrimmage en was het Jermy die de bal net naast schoot.
Drie minuten later legde Jip de bal terug op Veron. Veron maakte een actie en schoot de bal vervolgens op de bal, de rebound was helaas voor de keeper. Na 12 minuten schoot Fadi van afstand, maar de keeper hield de bal tegen. Het kon niet uitblijven of Unitas maakte de gelijkmaker, maar de echte scherpte voor de goal ontbrak nog. Een minuut later legde Veron de bal breed op Sam, maar ook zijn schot werd gered door de keeper. Twee minuten voor rust kreeg Unitas loon naar werken.
Sam maakte een actie buitenom, legde de bal breed op Jermy die de bal klaar legde voor Jip. Jip schoot hard in de hoek binnen, 1-1.
Net voor het rustsignaal schoot Sam op aangeven van Lars nog van afstand op het doel, maar kon ook deze kans onschadelijk gemaakt worden door de keeper van DESK.
Na de rust waren de mannen nog niet helemaal wakker en was het wederom DESK dat de eerste kans kreeg. Het schot ging gelukkig voorlangs.
De minuut erna kreeg Unitas een kans namens Jip, hij ging alleen op het doel af maar schoot over.
In de 5e minuut ging Jip buitenom, legde de bal voor op Jermy, maar het schot werd gered.
15 minuten na de rust speelde Sam de bal in op Lars, Lars draaide weg bij de verdediger maar het schot dat volgde werd gered.
Unitas voerde de druk verder op en DESK kwam er niet meer uit. In de 17e minuut resulteerde dit in een kans voor Veron, die de bal kreeg van Fadi. Het schot werd tegengehouden door de keeper.
Vijf minuten voor tijd was het Sam die er een individuele actie eruit perste, kapte een tegenstander uit en schoot van grote afstand hoog over de keeper heen binnen, 1-2.
Met deze overwinning worden de mannen in ieder geval 3e in de competitie, als ’t Zand nog punten laat liggen word de 2e plaats nog gepakt.