E9: voorbereiding voorjaarscompetitie reeds gestart

Vandaag de eerste oefenwedstrijd gespeeld als voorbereiding op de voorjaarscompetitie.
Helaas hebben we deze maand te maken met koning winter, waardoor we niet compleet met ons gehele team konden spelen. Vlak voor het duel moesten Shamil en Raf afhaken i.v.m. griep en verkoudheidsverschijnselen. Beterschap mannen!
De ouders hadden snel hun plekje gevonden in de dugout: uit de wind, in de zon, laat het voorjaar maar komen.
De overige teamleden waren fit, waardoor we met 8 tegen 8 gingen spelen.
Het is oefenen, dus iedereen speelde vandaag op zijn eigen en een andere positie. Voor de leiders gaf dit nieuwe inzichten en tactische verrassingen. Hier kreeg de tegenstander ook last van gedurende de 2e helft.
In de eerste helft waren we nog niet helemaal bij de les, maar door vele kansen te creeren vanaf het middenveld konden onze spitsen genoeg mogelijkheden krijgen. Het vizier was nog niet helemaal scherp, waardoor het slechts 0-2 bij de rust stond.
In de rust greep Ronald de mogelijkheid aan om de spelers op scherp te zetten, wat leidde tot snellere aanvallen en betere benutting van de kansen. We liepen snel uit naar 0-7 met prima voetbal. Er werden goede passes gegeven; vrijlopen; voorzet geven en scoren. Zo hoort het gespeeld te worden. Compliment voor iedereen.
Spelers wilden na afloop de wedstrijdbal bemachtigen, omdat de regel uit de eredivisie: bij een hattrick mag je de wedstrijdbal houden..... ook graag bij de E's ingevoerd mag worden.
Wij zullen dit doorleiden naar onze E-coordinator. Na het wegnemen van enige teleurstelling (de wedstrijdbal bleef echt in Hoeven) konden we beginnen aan de penalty's. Deze waren scherp rechtdoor geschoten, waardoor de keeper van hoeven deze goed stopte. Jason stond zijn mannetje, waardoor hij ook de helft van de penalty's gestopt heeft. Wat mij betreft spelen we volgende week wederom een dergelijke wedstrijd. Complimenten voor het team, goed gespeeld.
Voor de supporters die deze wedstrijd helaas gemist hebben, kom volgende week op tijd en je kan echt genieten van mooi voetbal. Tot dan...koffie en thee staan klaar!